![]() |
Az Peynir Çok Rakı - İşte Hayatın Anlamı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Az Peynir Çok Rakı - İşte Hayatın AnlamıBen peynirin ağzımda bıraktığı tuza bağlarım hayatı Zamansız gelgitlerle dolaştırırım Dilimin ucunda kör kör dolanan ruhumu Belkide umursamadan hayatı Daha doğrusu umursayamadan yıllar geçsede üstünden Tuzun tadı hiç gitmez dilimden Ne zaman ki şairsizliğim kopsa dilimin ucundan Bir suskuya bağlarım hayatın en tuzsuz anlamını Kaç sevgiliden geçsem de geçemem ne heceden ne de mimden Irmaklar ne yana akarsa aksın Fark etmez benim için Ben rakımın içinde yüzdürdüğüm balıktan sorumluyum Dünyanın döndüğü yön ilgilendirmez beni Ben sarhoşken kadehimdeki dalgaya bakarım O dalgadır beni kendi kıyılarıma sürükleyen Kendi dünyamı sade kendim için döndüren Kimsenin yangınında közüm bulunmaz benim Ben kendi közümde kendime yanarım İçimde özlemini çektiğim acı bir yara Ey sevgili bu ne güzel bir aldatmaca Mesela bölüşsek mevsimleri sizle Sizin olsun derim baharın hoş gelişi Yazın ateşi kirazın çiçeği Ben karakışlar ortasında Evimin eşiğine düşen karda pişerim Dedim ya üçe alıpta beşe satmak değil amacım Kör kuyuları taşlamak desen hiç değil Oysa bu hesap bilmezliğimdenmidir nedir Ruhumun tenini ışıl ışıl süsleyen Ne çok yara toplamışım ben etrafımda dolananlardan |
![]() |
![]() |
|