08-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Susmak En Büyük Yalnızlık
Bütün kelimelerim, tüm söyleneceklerim ve söylenmemişlerim suskunluğa bürünüyor karşında  İstesem de konuşamıyorum seninle  Susmaktan başka da bir şey de gelmiyor elimden  Susup gülümsemekten başka  İçimde çığlığa dönüşmüşken söylenememişlerim, susturmak öylesine zor ki! Bu sessizliğimde de anlar mısın beni yine?!
Bugün yine geldim sana, yine konuşamadım  Oysa boğazımda düğümlenen ertelenmiş bütün sözcüklerim "keşke" lere sebep olacaklar, biliyorum  Günlerdir böyle oluyor zaten  Tam dökülmek üzere iken kelimeler dilimden, susuyorum  Ardıma bakmadan hızlı adımlarla uzaklaşıp gidiyorum ya da uzaklaştığımı zannediyorum  Belki ardımda bıraktığım sen, en yakınım, en iyi bilenim, tek anlayanımsın  
Ne vakit seninle ilgili, bu çaresiz gidişinle ilgili bir şeyler düşse aklıma, kovalıyorum beynimin içinden  Hiç bir sesi dinlemiyorum  Ya da ürkekçe bir yerlere saklanıp, gizleniyorum  Gelip beni gizlendiğim yerlerden bulacağını bile bile  
Sen ardımda kalıyorsun, ben yürüyorum  Hep geride kalanlar yalnızlığa mahkum olmuyor  Ben kendi yalnızlığıma, kendi yokluğuma, hiçliğime yürüyorum  
Artık kulaklarım sesleri duymaktan daha da yoksun! Artık hangi kelimeye atsam elimi, hepsi birbirinden kırık, birbirinden yarım  Gözlerimse denizi, gökyüzünü eskisi kadar mavi görmüyor  Hani ne yapsan çıkmazdı denizin lekesi?!
Hiç bir şey eskisi gibi değil! Her yeni gün bir şeyler daha eksiliyor  Sen de gideceksin, sen de eksileceksin  Ne bir dost doldurabilecek dünyamdaki yokluğunu, ne de bir sevda  Issız kaldığımda kimselere sığınamayacağım  Korkularımdan daha bir korkar oldum  Sen de gidince ya unutursam gülmeyi?! En büyük korkum da bu ya! 
Sen gideceksin, ben yine susacağım  İçimdeki ses çığlık atarken ben yine bastıracağım  Son sözcüklerimi sen yine duymayacaksın  Sonra pişman olacağım "Keşke! " diyeceğim, "Keşke söyleseydim! " "Belki anlayabilirdi beni, belki tanımlayamadıklarımı tanımlayabilirdi  " "Belki, belki de fazla! "
Bütün sırlarımı, yaşanmışlıklarımı, yarım kalmışlıklarımı hiç düşünmeden paylaştım seninle  En umutsuz anlarımda bile sığındığım oldun  Küçük şımarık bir kız çocuğu gibi ufacık bir yara alsam sana şikayet ettim  Söylesene, şimdi seni kime şikayet edeceğim?!
Hiç sevmedim suskunlukları, biliyorsun  
Ama susmak zamanıdır şimdi  
Bazı şeyler var ki, dillenmiyor, söylenmiyor  Söylenemiyor! 
Sana gülümserken bile bir bulut çöküyor yüzüme adeta  
Farkediyorum ki, susmak en büyük yalnızlık 
|
|
|