![]() |
Gözyaşlarınla Yıka Bedenimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gözyaşlarınla Yıka BedenimiSancımın boş sandallarıyla açıldım yokluğunun okyanuslarına Yaslı yüreğimin gurbetinden kucak dolusu şiirler getirdim sana Bağladım gönül halatlarımı maviye yağmur yağarken saçlarıma Vakitsiz sevda gülleriyle karşıla beni yar son ver artık acılarıma Boş bir sandalın sulara yakın yerinde denizi izliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Kavuştuğumuz anların sarhoşluğu sindiğinde geceye merhaba diyen yüreklerimizin akışıydı oysa suların dansı ![]() ![]() Gülkurusu dudaklarının ıslak kaygılarını dolayınca güne nefesi kesilirdi dağların ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapıların ardında beklerken tutku salınır bedenden aşağılara utku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün soruların karşılığını zaman resimler ![]() ![]() ![]() ![]() Yanından uzağa bıraktığın titreşimlerin sözlerine el uzattığında gülümseyişlerinin yerini bir yutkunuş alacak ![]() ![]() ![]() ![]() Göğsündeki ağrıya isim aradıkça bir yanık türkü olur sana dokunamamak ve ağrına çözüm bulamamak ![]() ![]() ![]() Bundan böyle gölgenin koyusuna saklanacak yer arayacak yüreğin ![]() ![]() ![]() ![]() Bir resim çizdir bana acemi ellerime yüreğinin kusursuz fırçasını tutuşturarak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hangi acıya sırtını dönersen ve hangi dağın rüzgârına göğsünü gerersen bir yalnızlığın sızılarıyla tükenir kandilin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Işıkları sönünce günün derinlerin sızısıyla kapanır perde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarılmasız geçen günlerin gelgitleriyle kavrulmuş bir gecenin içindeyim yine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnip çıktıkça göğsünün salkımları koyu bir sarhoşluğun terkisinden bakarım mor dağlara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yorgun saatlerin sorgularını atlatınca döneceksin sularıma yüzünü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Canının sularına dokunan tellerle patlardı öfkelerin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selahattin Yetgin |
![]() |
![]() |
|