![]() |
Ben Deliyim... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Deliyim...Yorgun ve yalnızım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüreğimi bir yere bırakmışım bıraktığım yerden çok uzaklardayım ![]() ![]() Ey! Sabreden derviş bana da sabretmeyi öğretsene ![]() Ben deliyim ama çok şey bilirim ![]() Renkler ve zevkler hiçbir şey ifade etmez bana ![]() ![]() ![]() Sonların başladığı yerden başlangıçların son bulduğu yere gidiyorum ![]() Kara bir tren gibiyim yani bir istasyondan bir istasyona hep aynı raylar üzerinde ![]() Ben deliyim… Yağmurun yağması benim için romantik değildir ben kurşun yağmurlarını bilirim ![]() Benim güneşim batmaz dünyam dönmez ayım hep mehtap halindedir rüzgârlarım doğudan eser ![]() ![]() ![]() Kadehime doldurduğum hüzünle sarhoş olurum Mezem ise bir dilim umut ![]() Ezbere bilirim yaşamayı yaşarken savaşmayı ![]() Ben deliyim ![]() Ben buralara ait değilim ![]() Dağları sırt sırta vermiş bir ülkem surlarla çevrili bir şehrim ![]() 12 den sonra volta attığım caddelerim kızıl sakallı bir dayım bir de kara gözlü yarim var benim ![]() Ben Deliyim ![]() Söyleyemediğim düşüncelerim var ![]() Her akşam ayrı bir meydanda Atatürk heykelinin karşısında olmayan aklımı dar ağacına asar ipini çekerim ![]() Ölüm ölüm kurşun olup yağar üzerime ![]() Binlerce kez öldürülmüş ama ölmemişim ![]() Ben sıratın canbazı doğal bir felaket sosyal bir belayım ![]() Ben deliyim… Benim mevsimim değişmez sadece bahardır ![]() kuşlardan sadece güvercini bilirim yüreğim kanatlarıyla beraber çarpar ![]() İnsanlardan yalnız çocukları severim onları da büyüyünceye kadar ![]() Ben deliyim… Bağıra bağıra şarkılar söylerim sessiz sessiz şiirler yazarım ![]() ![]() Ben deliyim ![]() ![]() ![]() Kendimle sohbet eder kendi kendime gülerim ![]() Telefon kulübeleriyle kavga ederim ![]() Asfaltın siyahında kaybolur düşüncelere dalarım ![]() Çıkmaz sokaklarda kendimi arar bir de üstüne güzel hayaller kurarım ![]() Sonra sonra hayallerimle beraber suya düşerim ![]() Ben deliyim… Çayım sekiz şekerlidir cigara üstüne cigara yakarım ![]() Dumanı iner efkarımın şehrin üstüne ![]() Parayı sevmem ama para için çalışırım ![]() Dört yaşında aşık olduğumu sonra babamın hiç başımı omuzuna dayamadığını hatırlar hayal de olsa omuzlarında uykuya dalarRüyalar görürüm uyandığımda hiçbirini hatırlamadığım halde ![]() ![]() ![]() Ben deliyim… Güzel bir yaşam benim için anlam taşımaz kimseye düşman değilim kimseye de dost olmadım ![]() Ben kendime bile yabancıyım ![]() ![]() ![]() Duygularım hep sansüre uğramış bir fahişenin hayatı gibi yalancıdır gözyaşlarım ![]() ![]() ![]() Ufacık bir bakış boğazımı düğümler ![]() Kimi özlediğimi bilmeden hasretin en yoğun halini yaşarım ![]() Ah! İçimden dağıtmak gelir dağıtamam ya kendimi dağıtırım ![]() Gözlerimin kahverengisi gitgide koyulaşıyor insanlarınki kankırmızılaşır ![]() Bakamam kimsenin yüzüne sevgiye muhtaç bir yavruya döner yüreğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine de sardığım tütünde yaktığım cigarada bulurum mutluluğu ![]() ![]() ![]() Ben deliyim ağlamamaya yemin etmiş gözlerim ![]() ![]() ![]() Sonu dramla biten bir hatıra üç bölümlük bir komedi dizisiyim ![]() Çoğu zaman çorbama kinimi doğrar öfkemi kaşıklarım ![]() Zehir kokan bir gül biter dudaklarımın arasında Kimisi tükürür kimisi öper ![]() Tükürene mezar öpene lalezar olurum ![]() Ben deliyim ![]() ![]() ![]() Zülfün hergece ihanetler rıhtımında ![]() Ciğerimin üstünde sevdasını kurşuna dizer ![]() Ve ufacık bir bakış boğazımı düğümler ![]() Ben deliyim ![]() ![]() ![]() Bulmacaya benzerim ![]() ![]() Kimi zaman yukarıdan aşağıya Eski Mısır'da bir Tanrıyım ![]() Ben deliyim geceyi ikiye böler sonra hayatın adını yalan koyarım ![]() ![]() ![]() Ben deliyim ben yüreklerde ünlem kafalarda soru işaretiyim ![]() Ben deliyim bağrı taşlarla dolu bir Toprak parçasıyım ![]() Bir uçtan bir uca kurumuşum ![]() Karınca yuvaları ve Ayak izleriyle süslüdür tenim ![]() ![]() ![]() Kar yağar üşürüm güneş olur kavrulurum ![]() Ben deliyim ![]() ![]() ![]() Mutluluğu uzaktan seyrederken cebimde küçük umutlar biriktirir gözlerimi kapının eşiğine dikerim ![]() İşte o zaman hayat acı kahve tadı verir hep içime atarım ama kendimi içine atacak bir yer bulamam ![]() Anlamayana az gelirim anlayana çok ![]() ![]() ![]() Ne yarınlar birşey bekler benden ne de ben yarınlardan ![]() ![]() ![]() Ben deliyim ![]() ![]() ![]() Ağlamamaya yemin etmiş gözlerim ![]() |
![]() |
![]() |
|