![]() |
Olric Ve Efendisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Olric Ve EfendisiArtık hiçbir ÅŸeyine dönmeyeceÄŸim gözlerimin ışıltısı sönmüş yüzümü Ki seni her sabah suskunluÄŸumla bıraksaydım bu kadar yok olmayacak bu kadar tiz´leÅŸmeyecektin… yürek atışlarının "dursun artık" istemiyle bakakalacaksın… nafile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bir kere baÅŸladın mı artık "bitmek" denen kayboluyor… sürekli baÅŸlıyorsun… sürekli ardı ardına baÄŸlanmış ip gibi asılı kalıyorsun zamana… dursa ne çıkar… baÅŸladı ve bitmeyecek…sadece yön deÄŸiÅŸtirecek… görüntü deÄŸiÅŸtirecek…isim deÄŸiÅŸtirecek…renk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ama bitmeyecek hiç olric… ki her ÅŸeye bir sözleri var olric… ben ne kadar her ÅŸeye susuyorsam onlar o kadar her ÅŸeye çok tanıdıkmış gibi görünüyorlar… ******************** kim olric kim … ![]() kim sendeki senden ![]() ![]() ![]() seni kabul etmeyi ![]() ![]() ![]() ta baÅŸtan göze alabilmiÅŸti ki… ***************** AÅŸk belki… aÄŸlamaktır ![]() ![]() ![]() Nasıl da eritir göz yaşı insanı…Gel seninle bir daha aÄŸlayalım … YaÅŸanmışlara… yaÅŸanmamışlara… bir de hiç yaÅŸanamayacaklara AÄŸlamak güzeldir olric… aÄŸlamak ki yüreÄŸin temizlik eylemi derler… Ama bilmezmisin cam kırıkları temizlenmiyor olric! ****************** Åžimdi gölgemize gitmeleri yerleÅŸtirip `uzak´ dedikleri yeri hedefleyelim gel seninle Olric ![]() ![]() ![]() seninle konuÅŸmalıydım olric çok çok önceleri ilk karşılaÅŸtığımda…kırılmamışken…incinmemiÅ Ÿken ![]() ![]() henüz bu kadar yorulmamışken… ÅŸimdi ne kadar konuÅŸsam gözlerindeki o pus hiç gitmiyor ![]() ![]() ![]() hiç gitmeyecek ![]() ![]() ![]() Neden bu kadar üzgün suskunluÄŸuna anlatıyordun acını? neden hep denizin karşısına … aynı yalnızlığın içinde kayboluyordun? neden hep susuyordun? neden hep susuyorduk? neden hep ![]() ![]() ![]() seninle konuÅŸmalıydım olric ne kadar da benden olduÄŸunu anlatmalıydım… ![]() kendini artık dinlemek zorunda olduÄŸunu bir ÅŸekilde anlatmalıydım sana boÅŸ boÅŸ baktığın kalabalıklardan deÄŸil… kendinden medet ![]() ![]() ![]() o ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ben olric, sen olric ![]() ![]() ![]() ****************** seninle konuÅŸmalıydım olric zaman aktı geçti yanından… durdun hep…bir ÅŸeyler geçip giderken senden çok ÅŸey alıp götürdüğünü bile bile durdun… sevgililer hep gider olric ![]() ![]() ![]() ve bize bıraktıkları cam kırıkları ![]() ![]() ![]() ******************* bir gün yarın diye bir ÅŸey olmayacak olric… yarın´ımız bize varmadan ne mümkünse ya yapmalıyız beraberce yada ölmeliyiz olric…ya tut elimden ![]() ![]() ki rüyalarım kabusa dönüşüp bizi kirletiyor olric… **************** Duruyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() uzun zamandır ![]() ![]() ![]() bir gün her ÅŸey iyileÅŸecek deyip içimde Öyle büyük fırtınalar biriktiriyorum ki… o fırtınaların her birinde "okkalı küfürler" çığlığıma kapılıp kayboluyor ![]() ![]() ![]() Yutuluyorum olric… doÄŸru olanı yapmak her zaman mutlu etmiyor olric ![]() ![]() ![]() Mutlu olmak adına tüm düşüncelerimi bir kenara bırakma arzusuyla yırtarken yazılmışları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mutluyduk ![]() ![]() ******************* kendi istemedi mi gelmeyecek mutluluÄŸum… sahip olmayacak hayatımıza olric ![]() ![]() iÅŸte bu yüzden al yalnızlığımı ört üzerine… Al yalnızlığımı olric ![]() **************** Hüzne bulanmadan yaÅŸanmıyor ki olric ![]() ![]() ![]() İlk açılan yaranın bir daha kapanmayacağını… ilk kopan fırtınanın ömür boyu dinmeyeceÄŸini… hep ilk olanın ne varsa aniden deÄŸiÅŸtirivereceÄŸini nereden bilebilirdin ki olric ![]() ![]() ![]() Åžehirler deÄŸiÅŸtiriyorum…olric… "içimden ÅŸehirler geçiyor sen her durakda duruyor inmiyorsun"lara takılıp kalıyorum… Åžehirler deÄŸiÅŸiyor olric… ben deÄŸiÅŸiyorum… deÄŸiÅŸtikçe kanıyorum… dünya da deÄŸiÅŸiyor ya ![]() ![]() ![]() Bir… yaÅŸanmışlıklar olduÄŸu gibi duruyor iÅŸte ![]() ![]() ![]() "Sen yok desen de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() **************** ve ben vazgeçip her ÅŸeyden hayatlardan bir gölge gibi çekiliyorum uzaklara ![]() ![]() ![]() ***************** seni özlüyorum…yaÄŸmur içimde …hep seni özlüyorum olric ![]() ![]() ![]() bul beni! Çek çıkar düştüğüm kuyudan… ki biliyorsun ben var halimle yok olma çabasındayım… nefes aldığın her anı hayata döndürememenin telaşındayım ![]() ![]() yazıyorum olric…okuya okuya bul beni… ne imla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() boÅŸluk yok olric ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buralarda kalakaldım olric ![]() ![]() ![]() *************** AÅŸk belki aÄŸlamaktır ![]() Nasıl da eritir göz yaşı insanı ![]() YaÅŸanmışlara… yaÅŸanmamışlara… bir de hiç yaÅŸanamayacaklara AÄŸlamak güzeldir Olric… aÄŸlamak ki yüreÄŸin temizlik eylemi derler… Ama bilmezmisin cam kırıkları temizlenmiyor Olric! ******************** - Sevdiyseniz vazgeçmelisiniz efendimiz ! - Vazgeçmeli miyim ? Vazgeçilebilir mi ? - Vazgeçmeler gidenler içindir efendimiz, siz sevmelere devam etmelisiniz ![]() ![]() - O halde sevelim Orlic ! - Vazgeçtiyseniz sevelim efendimiz ![]() ![]() **************** Nereye gitsem yabancıyım Olric… ve yabancı dediÄŸim güz hep baÅŸka…hazan baÅŸka… Havada dolanan yaÄŸmur yüklü bulutun tadı baÅŸka… YeÅŸiline aldandığım sonbaharda solan yaprağın izi baÅŸka… bilmiyorsun… ![]() ![]() ![]() kaç gece giyotin altında kesildim kaç gece namludan baktım dolunaya… kaç gece senden bittim…uçurumundan düştüm kaç kere bilmiyorsun olric… ************** Olric susuyorsun ![]() ![]() Korkma olric Susmak'la ilgili aptal bir kelime oyunu yapmaya niyetim yok ![]() ![]() Su'sarsam susarım olric, bunun için parantezlerimi kullanmam ![]() ![]() ![]() Gelmiyor içimden olric, içimi o mengene gibi sıkıştıran ÅŸeyi ÅŸairane bir dille anlatmak içimden gelmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu günü yok saydırmadılarmı ![]() ![]() ![]() ![]() ***************** ''Kendine hakim olma tuhaf bir deyim deÄŸil mi? Kendine hakim olan, kendinin kölesi olmuÅŸ olmuyor mu? Kendinin kölesi olan, kendinin efendisi de demektir ![]() ![]() Platon | Devlet Dostum, güneÅŸe bak, topraÄŸa bak, suya bak, buluta bak; fakat, arkana bakma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nefes alamıyorum Olric ![]() ![]() ![]() ![]() ****************** Cambaz ip üstünde, ben parmaklarımın ucunda yürüyorum olric; yolların ne kadar geniÅŸ, dünyanın ne kadar büyük olduÄŸunu bildiÄŸin halde; kendini duyurmadan, hissettirmeden, hep gizleyerek yürümek ne kadar acı bilir misin? ben biliyorum olric! parmak uçlarım o kadar güçlü ki, artık acımı hissetmiyorum! *************** İnsan yorulur mu bazen insan olmaktan Olric ![]() ![]() ******************* Olric susuyorsun ![]() ![]() Korkma olric Susmak'la ilgili aptal bir kelime oyunu yapmaya niyetim yok ![]() ![]() Su'sarsam susarım olric, bunun için parantezlerimi kullanmam ![]() ![]() ![]() Gelmiyor içimden olric, içimi o mengene gibi sıkıştıran ÅŸeyi ÅŸairane bir dille anlatmak içimden gelmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu günü yok saydırmadılarmı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ****************** - Kolundaki yaralar efendim ? - Tutunurken öyle oldu Olric ![]() ![]() - Ya"YüreÄŸindeki yaralar ![]() ![]() ![]() - Tutulurken öyle oldu Olric ![]() ![]() - Peki ya gözlerindeki suskunluk ; Ne Efendim ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sustum Efendim ![]() ![]() ![]() - Neden olric ? - Ne neden efendimiz ? - Neden hep imkansızı seviyorum olric ? - Belkide imkansızlar sizi seviyordur efendimiz ![]() ************** yaÄŸmura hiç sevdiÄŸinle çıktın mı olric? +ben sevmedim efendimiz ![]() -ne yazık +yazık olan ne efendimiz? -kaybetme korkusu herÅŸeydir,olric ![]() ![]() +siz vazgeçebildiniz mi efendimiz? -ben yaÄŸmura hiç sevdiÄŸimle çıkamadım olric ![]() ![]() ![]() ***************** -Elimde olmayan ÅŸeyler var Olric ![]() -Nedir efendimiz? -Elleri Olric elleri ![]() **************** Kendi düşen aÄŸlamaz derler Olric, ben neden aÄŸlıyorum ![]() - Gidenin arkasından aÄŸlanırmış efendimiz ![]() ![]() - Neden giderler Olric ![]() - Sevdiyseniz giderler efendimiz ![]() ![]() - DediÄŸime geliyoruz suç bende ![]() - Kalkın efendimiz kimse sevmiyor ![]() ![]() - Ama ben sevdim Olric ! ***************** Selim?i de yanımıza alacağız ![]() -Bu nasıl saÄŸlanacak efendimiz? -Bu kadar iÅŸi baÅŸardıktan sonra bunun lafı mı olur Olric? Selim kör taklidi yapacak Olric ![]() Onu kullanacağız Olric ![]() ![]() Bat dünya bat diyeceÄŸiz! Çok güleceÄŸiz olric ![]() ![]() ![]() ![]() ************** *** -YaÄŸmur yağıyor Olric ![]() -Anlamaz efendimiz ![]() ![]() ****************** *** -Tut ki güneÅŸ açtı ![]() ![]() - Bilinmez efendimiz ![]() ![]() ![]() - Yıldız kaydığında diler mi bizimle olmayı? - Sanmam efendimiz ![]() ![]() ![]() - Ben de sanmam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Gidelim efendimiz? ![]() ![]() ![]() ****************** *** -Ve ben Olric düşmeseydim düşlerimin sırtından zaten inecektim ![]() ![]() ![]() **************** *** -Daha kaç kez ıskalayacağız hayatı Olric? -Oklarımız bitene kadar efendimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ************ *** - Bu yol nereye çıkar Olric? ![]() ![]() ![]() - Hiçbir yere efendimiz ![]() ![]() ![]() - Hiçbir yer neresidir Olric? ![]() ![]() ![]() - DoÄŸru yerdir efendimiz ![]() ![]() ![]() - Gidelim mi? ![]() ![]() - Vardık efendimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ******************* *** -Sustu mu Olric? -Sustu efendimiz ![]() ![]() ![]() -Biz de susalım mı Olric? -Siz bilirsiniz efendimiz ![]() ![]() ![]() -Bizi susmasına kabul eder mi Olric? -Eder efendimiz ![]() ![]() ![]() ****************** *** - Gidelim mi Olric? - Gidelim efedimiz ![]() ![]() ![]() ![]() - Nereye Olric? -O'na efendimiz ![]() ![]() ![]() - O nerde Olric? - Kalpte efendimiz ![]() ![]() - Gidelim Olric ![]() ![]() ![]() **************** *** -Biliyor musun Olric ben sana "unutmabeni çiçekleri" getirirdim ![]() ?gözüm kararıyor Olric!" Elimden bir kaza çıkacak ![]() ![]() Ben özel teÅŸebbüsüm Olric! **************** *** Sen acıyı biriktirmeyi seversin Olric? Sen biriktirmeyi seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Deniz taÅŸlarını? gözyaşını? sorulamamış soruları ? Senden kalan sesleri? yaÅŸanamamış paylaşılmışlıkları? Birlikte harcamak üzere kalbinde biriktirilmiÅŸ zamanları ve hüznü? Ve özlemi biriktirmeye? |
![]() |
![]() |
|