![]() |
Fırçanda 'Monalisa'yım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırçanda 'Monalisa'yımSeni seviyorum gülüm! Nedenim yok Bana dokunmadın bile ![]() ![]() ![]() Utangaç bir bakış fırlatıp gittin yanımdan Beni kendimle bırakarak ![]() ![]() ![]() Ama, Ben seninle gittim gittiğin yere: Uçurumlarındayım işte! Denizlerin falezlerinde ![]() ![]() ![]() Bir nehir kıyısında su çiçeğiyim mavice ![]() ![]() ![]() Aslında, Yüreğinin bir köşesindeyim: minik bir serçe! ![]() ![]() Seni sevdiğimi ciklemedeyim zamana ve göklere ![]() ![]() ![]() Bu gök, bu bulutlar Sen olup çöker üstüme ![]() ![]() ![]() Beyaz bir örtü, mavi bir tül gibi ![]() ![]() ![]() Tavuskuşu bir gece açılır pencereme; Dökülür yıldızlar ![]() ![]() ![]() Gözlerin dökülür dolu dizgin gözlerime ![]() ![]() ![]() Artık, Karanlık değil bu tavan! ![]() ![]() Bu tavan bahar bir ağaç altı ![]() ![]() ![]() Sıcacık çimen bir yatak serilmiş dibine ![]() ![]() ![]() Adı aşk olan hatmiler topluyorum içinde Bahar kokuyorsun, ıhlamur kokuyorsun Karışıyorsun tenimin kokusuna , Bana değince ![]() ![]() ![]() Bak! Şimdi karanfil oluyoruz seninle; Kırmızı açıyoruz şafaklara inat! Bir dalda kapanıp ikileniyoruz geceyle Birbirimiz üstüne ![]() ![]() ![]() Bu dudağı sen yarattın ![]() Bu elleri de sen! ![]() ![]() Senin için uzuyor saçlarım, Rüzgara karışıyor parmakların aklıma gelince ![]() ![]() ![]() Aslında, Sen ne zaman aklıma düşsen Bütün yapraklar yer değiştiriyor dallarda ![]() ![]() ![]() Bütün rüzgarlar meltem, Deniz kokuyor hava ![]() ![]() ![]() Ve Bütün kuşlar martı; kocaman kanatlı, çığlık çığlık ![]() ![]() ![]() Dinle ve duy! Seni seviyorum diyorlar bana katılıp: Doluyor gökler ve boşluk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen her gece Uykusuzluğumsun, uyanıklığım! ![]() ![]() Güneşten alıyorum seni Geceye yıldız yapıyorum ![]() ![]() ![]() Ay yapıyorum: hilalim benim, tatlım! ![]() ![]() ![]() Burçların adısın işte; Kovamda balık, terazimde ağırlık ![]() ![]() ![]() Samanyolunda gülüşün var Bulutlarda salınışın ![]() ![]() ![]() Ben pencerede seyrine dalarım; Bazen yağarsın yağmur olup çiçekler üstüne, Bazen gölge olursun güneşe ![]() ![]() ![]() Bazen de kayan yıldızsın ![]() ![]() ![]() Ama en çok Gökkuşaklarında çoğalır renkler, Bulaşır resimlerin tümüne ![]() ![]() ![]() Ben fırçanda MONALİSAYIM! ![]() ![]() ![]() Seni seviyorum gülüm! Seni nasıl seveceğimi bilemeden seviyorum, Nasıl şeyse! ![]() ![]() Ne kadar yarım biriyim ben! ![]() Gecem olsa gündüzüm yok, Gündüzüm olsa gecem! ![]() ![]() O halde Gece sevişmelerinle sev beni, gündüzümü düşünme! Ya da, Gün ortası serp sularını üstüme; seherlerimi düşleme! Hele hiç aklına gelmesin sabahlarım! Olduğum gibi kabul et beni, Yani yarım! ![]() ![]() ![]() Ama, Sen de kalan yarımımla Gel ufukta buluşalım: Kızıl çizgisi çekilsin ömrümüze sevdanın: Biraz yeryüzü, biraz gökyüzü ![]() ![]() ![]() Toprak ve hava yani! Söyle! ![]() ![]() Sen hangisi olacaksın? Seni seviyorum gülüm! Seni nasıl seveceğimi bilemeden seviyorum ![]() ![]() Mesela; Soyunacak mıyım ellerin bana değince! ![]() Yada, Ağlayacak mıyım dudağımdaki menekşeyi kopardığın zaman? Yoksa yenisi mi açacak yerinde: Biraz gül, biraz lale ![]() ![]() ![]() Solacak mıyım kırağılar yağarsa gidişinle? Beni unutacak mısın? Sen, Bir avuç mutluluksun desem; Bir avucu olur mu mutluluğun? Bunu ancak bana Sen anlatacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|