Kopkoyu Bir Yalnızlık Demledim Kendime. Yanında Mı? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kopkoyu Bir Yalnızlık Demledim Kendime. Yanında Mı?Kopkoyu bir yalnızlık demledim kendime Yanında ne kızarmış ekmek kokusu, ne de annemin yağlı, reçelli ekmekleri![]() ![]() Kopkoyu, bir yalnızlık demledim kendime![]() ![]() ![]() Önce bir eşik yaptım, en soğuk mermerden Yetmedi![]() ![]() Ardından bir sıra duvar ördüm, en kalın taş bloğu ile, sadece bir sıra![]() ![]() Yine yetmedi![]() ![]() Ardından bir sıra, bir sıra daha Ben bir koydukça, beş koydu yaşam Örüldükçe örüldü, yükseldikçe yükseldi![]() ![]() ![]() Duvarlarından ışık sızmıyor surlarımın Kopkoyu bir karanlık ördüm kendime![]() ![]() ![]() Şimdi güneşin ne doğuşu, ne batışı görünür oldu buralardan Yok artık mavinin yeşile çalan tonları Yok artık pembe, beyaz pastel bir bahar![]() ![]() ![]() Çok zamandır kumdan kale yapıp, bir dalganın alıp, götürüşünü beklemedim Çıplak ayakla kumsalda koşmadım Deniz kabuğu toplamadım Çok zaman oldu, nilüferlerin yaprağından, tırtılın umuduna kanat açmayalı![]() ![]() ![]() Çok zamandır yağmura yakalanmadım Saçlarımdan süzülmedi damlalar Çok zaman oldu, gökkuşağı görüp, çığlık atmayalı Çok, çok zaman oldu pencerenin buğusunda bir resmin kayboluşunu beklemeyeli![]() ![]() ![]() Çok zaman oldu fotoğraf makinemle yaşamın bir karesini dondurmayalı ![]() ![]() Bir bahar dalından düşen çiğ damlasını yakalamayalı Bir şelalenin sesini resmetmeyeli![]() Çok zaman oldu, minik ellerle beraber dev bir kardan adam yapmayalı Kar topundan kaçmayalı Kara yatıp, iz çıkarmayalı![]() ![]() Çok, çok zaman oldu![]() ![]() ![]() Çok zaman oldu bir şarkı tutmayalı, yüksek sesle bir şarkıya eşlik etmeyeli Kahkahaların sığmadığı bir odada bulunmayalı, sessiz film oynamayalı![]() ![]() Çok, çok zaman oldu şen şakrak bir şarkının notalarına tutunup dans etmeyeli![]() ![]() ![]() Yüreğim bir serçenin kanadı üzerinde atmıyor uzun zamandır ![]() ![]() ![]() Kopkoyu bir yalnızlık demledim kendime Yanında mı? Sadece kalemim ve göz yaşlarımla ıslanmış satırlarım![]() ![]() |
|
|
|