|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aşkın izdüşümü, iskelenin, küçük, ucunda |
![]() |
Küçük Bir İskelenin Ucunda &Quot; Aşkın İzdüşümü &Quot; |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçük Bir İskelenin Ucunda &Quot; Aşkın İzdüşümü &Quot;Sabahın beşinde, aşık olduğum adamın cennetinde, Ege?de küçük bir sahil kasabasındayım ![]() Hayatımda ilk defa uçuruyorum ruhumu ![]() Uçurabildim nihayet ve onun yere çakılmasından korkuyorum ![]() Çünkü aceleciyim, Çünkü acemiyim ![]() Bilmediğim, tanımadığım ıssız yollardayım ![]() Önümde upuzun bir sahil var ![]() Güneş dağların ardından, önce aydınlığını, sonra sıcaklığını hissettirmeye başlıyor ![]() Sahilde yavaşça ilerliyorum, Az ilerde, denize uzanan küçük bir iskele gözüme çarpıyor ![]() Ruhumu bu küçük iskelenin ucuna bağlamalıyım ![]() Bir karış su bile yeter bana, Artık ruhum, yaşadığım yerden bu iskeleye göç etmek istiyor ![]() Sevdiğim adama ??cennetindeyim, sahildeki iskeledeyim?? diye mesaj atıyorum ![]() Her an, her dakika, her saniye bekler beni biliyorum ![]() Kim bilir hissetmiştir sürprizimi, buralarda bir yerlerde olduğumu, Hatta hiç uyumamış, beklemiştir mesajımı ![]() Gün henüz başlarken, bu küçük şirin kasabanın beyaz çakıl taşlı sahilinde telaşlı balıkçılar, sahile yavaşça dokunup geri çekilen küçük serin dalgaların arasında, elinde sandaletleriyle iskeleye doğru ilerleyen, beyaz elbiseli kadını şaşkınlıkla seyrediyorlar ![]() ?Günaydın, rastgele? diyorum onlara, el sallayarak ![]() Birazdan balıkçı motorlarının sesi kulağımda patlıyor ![]() Balıkçıların şen kahkahaları, martıların sabah çığlıkları ve motorların sesi birbirine karışıp, ortalığı velveleye veriyor ![]() Her zamanki gibi, herkes için, günün başladığını düşünüyorum ![]() Birkaç saat sonra, büyükşehirlerde insanlar, işlerine yetişmek için telaşla uyanacak ![]() ![]() Tatilciler ise erken biten tatil günlerinin hüznüyle uyanıp, kahvaltıya yetişecekler? Bense, çok önceleri durdurduğum zamanın tiktaklarını, şu iskelenin ucunda, beklediğim adam geldiğinde yeniden başlatacağım ![]() Bedenimin içinde, delice çırpınan küçücük kuşu sakinleştirmem mümkün değil ![]() Ellerime, ayaklarıma, bedenime, beynime hakim olamıyorum ![]() Ona söyleyeceğim ne çok şey biriktirmişim ![]() ??Sen yokken, başkaları için zaman hep aktı durdu, Bense kendimi, Bedenimi, Ruhumu, dolaba kaldırdım ![]() Yaşamadım, Kendimi dondurdum, sakladım, Hani yüzdeki çizgiler yaşanmışlığı simgelermiş ya, Bak bende yok, Bu yüzden benim yüzümde hiç çizgi yok, Yaşadığıma dair bir izim yok ![]() Arada bir, kendimi sakladığım yerden çıkardığım vakitler de oldu hep bir ümitle, Ama hep koca hayatın yerine, sevgi, mutluluk, arkadaşlık, dostluk kırıntılarını buldum karşımda ![]() Ve, Kulağına eğilip, biraz da yüzüm kızararak, ??Bir gece, birlikte geçireceğimiz ilk gecemizde, İlk sevişmemizde, acılarımızı da akıtalım gözyaşlarımızla birlikte?? demek istiyorum ![]() Küçük tahta iskeleye yaklaşıp tırmanıyorum ![]() ![]() Sonra, küçük çakıl taşları ilişiyor gözüme, inip kucağıma bolca çakıl taşı dolduruyorum ![]() Aralarında küçük yuvarlak taşları ayırıp çantama koyuyorum ![]() Küçükken her akşam sayısız oyun demetlerimin kapanışını yaptığım, ağabeyimle oynadığım ve gözüm gibi baktığım, siyah beyaz beş taşlarımı hatırlıyorum ![]() İskelenin ucuna oturuyorum ve elimde kalan yassı taşlarla, denizin üzerinden fırlatarak sektirmeye çalışıyorum ![]() Geldiğim yeri, bulunduğum yeri, birazdan gelecek adamı daha fazla düşünerek, heyecanımı yok saymaya çalışıyorum ![]() ![]() Son fırlayan taş, benim fırlattığım taşı seke seke geçiyor ![]() Arkamı dönüyorum, o son taşı atan adam, güneş gibi sımsıcak gülümseyerek ruhumu ısıtıyor ![]() ??Ben senden daha fazla sektirdim taşı, Bu hep böyle olacak, ben hep senden fazla olacağım ![]() Seni, beni sevdiğinden hep daha fazla seveceğim, Daha fazla özleyeceğim, Daha fazla bekleyeceğim, Senin için, sana karşı bile savaşacağım??diyor gülümserken ![]() Ayağa kalkıp ona sarılıyorum, teninin kokusunu bir daha unutmamak üzere içime çekiyorum ![]() ![]() Bir yandan söyledikleri beni korkutuyor ![]() Bana hiçbir şey için söz vermesini istemiyorum ![]() Verilen sözler tutulmadığında, yaşanılan duygunun tuz buz olup, evrende yok olacağını, bu evrende hiçbir şeyin de, ölen bir aşk kadar ölü olmadığını biliyorum ![]() İkimiz aynı anda ??kavuşmak belki kaderdir, ama ömür boyu sevmek ve beklemek bizim seçimimiz?? diyoruz şaşkınlıkla ![]() Bu adam, beni büyülemeye devam ediyor ![]() ??Küçücük bir tarikatımız var artık, Şeyh de mürit de aynı, çünkü bizim ruhumuz aynı ![]() Her yıl bugün, bu saat ayin yapalım burada ![]() Yenilenelim, tıpkı şimdi olduğu gibi, Her yıl burada, bu iskelenin ucunda güneşle birlikte yeniden doğalım ![]() ![]() Bense ona, ??Beştaş oynamayı biliyor musun??? diyorum çantamdaki taşları göstererek ![]() ??Evet, biliyorum, tabii?? diyor, şaşkınlıkla bakarken yüzüme ve beni sımsıkı kucaklıyor ![]() Hayatımızın ilk ve en güzel sabah kahvesini içmek üzere, onun cennetinde küçük bir köşeye yürüyoruz el ele ![]() |
![]() |
![]() |
|