Ey Can |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ey CanBen dahi değilim ey can Ne halde olduğunu bileğim Sensizlik zor olsa da Sensiz acı çilelerle yaşamalıyım Ben dahi değilim ey can Patika yollardaki sivri dikenler Dağların ardındaki kuytu yamaçlar Aydınlığın sonundaki karanlığı göreyim Ey can ben dahi değilim Aşkın ıstırap olduğunu Öksüzlüğün acı olduğunu Yalnızlığın umutsuzluk olduğunu Şahların dahi gönülle esir düştüğünü Ben dahi değilim ey can Başlayan bir sevdanın doruk noktasında Ayrılık acısı olduğunu Gülen yüzlerin ardında göz yaşı olduğunu Doğan her güneşin ardında karanlık geldiğini Sevda dolu yüreklerin nefret dolduğunu Bilemezdim ey can, bilemezdim Ben dahi değilim ey can Sümbül açmış yüksek dağların Gelincik yeşermiş, uzun geniş ovaların Amber kokan tümsek tepelerin Sararıp dökülen meşe yaprakların İlk baharda çağlayan pınar suların Yazın kurtlanan göllet suların Bilirdim ey can, bilirdim Ben dahi değilim ey can Bilmezdim kalpların taş olduğunu Gözlerin yalan söylediğini Dostların düşman olduklarını Duyguların gizli kaldığında Sevenlerin kavuşmadıklarını Nereden bilirdim ki ey can Ben dahi değilim ey can Yakınımda olduğunu hissediyorum Belki bir nefes kadar yakınımdasın Belki ulaşamayacağım kadar uzaktasın Tenin kokusunu, nefesin sesini duyuyorum Gözlerin ışınları görüyorum sanki Ayak seslerini işitiyorum Sesin kulağımdadır Tuttuğun avuçlar halen terli sim sıcak Okşandığın parmaklar ıslak ve titremektedir Neredesin ey can neredesin Nerede olduğunu bilmem için Dahi olmam gerek Ben dahi değilim ey can Ben dahi değilim |
|
|
|