![]() |
Bu Kadar Sevebilirmisiniz .. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Kadar Sevebilirmisiniz ..Bir otobüs durağında karşılaşmışlardı ilk kez ![]() ![]() ![]() ![]() okuyordu, öbürü mimarlıkta ![]() bir kere daha karşılaşabilmek için, hep aynı saatte, aynı duraktan, aynı otobüse bindiler ![]() ![]() ![]() ![]() bulmaları biraz zaman aldı ama sonunda başardılar ![]() otobüse bindikleri semtte oturmuyorlardı aslında ![]() kaldığı için o duraktan binmişti otobüse, kız ise ablasında ![]() ![]() ![]() ![]() birbirilerini görebilmek için, her sabah erkenden evlerinden çıkıp, şehrin öbür ucundaki o durağa, onların durağına geldiklerini, gülerek itiraf ettiler bir süre sonra ![]() ![]() ![]() Okullarını bitirince hemen evlendiler ![]() mutlu ![]() ![]() ![]() kenetlenmişti ki yürekleri ve elleri hiçbir şeyi umursamadılar ![]() sonunu zor getirdikleri günlerde de ünlü bir doktor ve ünlü bir mimar olduklarında da hep mutluydular ![]() yenik düşen, banka hesabında para kalmadığı için ya da tam tersine o hesabı daha da kabarık hale getirmek uğuruna bitip-tükeniveren sevgilerden değildi onlarınki ![]() ![]() ![]() de büyüdü, büyüdü ![]() ![]() ![]() ![]() tedavi sürecine rağman çocuk sahibi olmayınca, 'bütün mutlulukların bizim olmasını beklemek, bencillik olur' diyerek devam ettiler hayatlarına ![]() Çocuk yerine, sevgilerini büyüttüler ![]() ![]() ![]() sımsıkı sarılıp adama ve adam 'Hayır, ben senin için ölürüm' diye yanıt verirdi hep ![]() ![]() ![]() Bazen eve geldiğinde, aynanın üzerinde bir not görürdü kadın, 'Bir tanem, kütüphanenin ikinci rafına bak ![]() ![]() ![]() ![]() rafında başka bir not olurdu, 'Mutfaktaki masanın üzerine bak ve seni çok sevdiğimi sakın unutma' Mutfaktaki masadan, salondaki dolaba sevgi dolu notları okuya okuya koşturan kadın, sonunda kimi zaman bir demet çiçek, kimi zaman en sevdiği çikolatalar, kimi zaman da pahalı armağanlarla karşılaşırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayat ne kadar hızlı akarsa aksın, işleri ne kadar yoğun olursa olsun hep birbirlerine ayıracak zaman buluyorlardı bulmasına ama kırklı yaşların ortalarına geldiklerinde, daha az çalışmaya karar verdiler ![]() hastaneden ayrıldı ve muayenehanesinde hasta kabul etmeye başladı ![]() da mimarlık bürosunu kapadı ve sadece özel projelerde görev aldı ![]() daha fazla beraber olabiliyorlardı ![]() durumda bir ev gördü kadın, üzerinde 'satılık' levhası asılı olan ![]() dersin, bu evi alalım mı? ' dedi adama ![]() ev yaparız ![]() ![]() kahvaltıya davet edeceğimiz bir deniz evi yapalım burayı ![]() ![]() ![]() de ben hiç hayır diyebilirmiyim? ' diye yanıt verdi adam ![]() kongresinden döner dönmez ararım emlakçıyı ![]() ![]() ![]() burası bizimdir artık ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece bir hafta ayrı kalacaklarını bildikleri halde, ayrılmaları zor oldu adam Amerika'ya giderken ![]() ![]() Gözyaşları içinde kucaklaştılar havaalanında ![]() kocasında bir tuhaflık olduğunu fark etti kadın ![]() görünmüyor, konuşmaktan kaçınıyordu ![]() hatırlattı ve çizdiği projeyi verdi kadın ama hiç beklemediği bir cevap aldı: 'Canım, o ev bizim bütçemizi aşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Mutsuzluk, mutluluğun tadına alışmış insanlara daha da acı, daha da çekilmez gelir ![]() ![]() söylemesi için yalvardı adama, 'Senin için ölürüm, biliyorsun, ne olur anlat' diye dil döktü boş yere ![]() ![]() ![]() sevgisiz biriyle yer değiştirmişti sanki ![]() duvarlara çarpıyordu kadın, her çarpmada daha fazla kanıyordu yüreği ![]() ![]() ![]() Bir gün, çocukluğunun, gençliğinin ve bütün hayatının birlikte geçtiği arkadaşına dert yanarken, 'Artık dayanamıyorum, sana söylemek zorundayım' diye sözünü kesti arkadaşı ![]() ![]() karşısındaki restoranda genç bir kadınla yemek yiyiyor her öğlen ![]() Sonra sarmaş dolaş biniyorlar arabaya ![]() ![]() ![]() ![]() 'Sus, sus çabuk, duymak istemiyorum bu yalanları' diye bağırdı kadın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gün, öğle vakti o restoranın hemen karşısında bir köşeye sindi sessizce ve peri masallarının sadece masal olduğunu anladı ![]() ![]() ![]() hastanede çalıştığı genç çocuk doktorunu tanıdı hemen ![]() ağırladıkları kadına nasıl sarıldığını gördü adamın ![]() ![]() ![]() Akşam kocası eve gelir gelmez, bazen bağırıp, bazen ağla****** bazen ona sımsıkı sarılıp bazen de yumruklayarak haykırdı suratına her şeyi ![]() ![]() yaşa geldiklerinde farklılık aradığı gibi bir şeyler geveledi ağzında ve bavulunu alıp gitti evden ![]() isterim seni' diyecek oldu ama kadın, 'defol' dedi nefretle ![]() ![]() ![]() İlk celsede boşandılar ![]() ![]() ![]() bulmasına kimse inanamadı ![]() çalıştı kadın ![]() öğrendi ![]() nöbetleri geçiriyor, aşkın yerini, en az onun kadar yoğun bir duygu olan nefretin alması için dua ediyordu ![]() Aradan bir yıl geçti ![]() ![]() ![]() bile, kadının derdine çare olamamıştı ![]() sesiyle uyandı ![]() ![]() ne yüzle geliyorsun' diye bağırmak istedi ama sesi çıkmadı ![]() girmeme izin ver, mutlaka konuşmamız gerekiyor ![]() ![]() ilişti ve zor duyulan bir sesle konuşmaya başladı: 'Hiçbir şey göründüğü gibi değil aslında ![]() ![]() Amerika'daki kongre sırasında öğrendi hastalığını ve yaklaşık bir senelik ömrü kaldğını ![]() birlikte ölmek isteyeceğini biliyordu ![]() benden sevgilisi rolünü oynamamı istedi ![]() ![]() Birlikte Amerika'ya yerleştiğimiz yalanını yaydı ![]() otobüs durağının karşısında bir ev tutmuştu ![]() kurtulacağına inanıyordu ama olmadı ![]() son anda yetiştim ![]() ![]() ![]() ![]() yaşları durduramayacağını biliyordu kadın ![]() ![]() Eline tutuşturulan kutuyu açmayı neden sonra akıl edebildi ![]() katlanmış bir sürü kağıt duruyordu kutuda ![]() notları sırayla oku bir tanem' diyordu ![]() ![]() ![]() sevdim', 'Seni sevmekten hiç vazgeçmedim', 'Senin için ölürüm derdin hep, doğru söylediğini bilirdim ![]() bana söz vermeni istiyorum ![]() kağıdı eline alırken, kutuda bir anahtar olduğunu gördü kadın ![]() ![]() ![]() kağıtta şunlar yazılıydı: 'Sahildeki evimizi senin çizdiğin projeye göre yaptırdım ![]() terasta martılarla kahvaltı ederken, ben hep seni izliyor olacağım |
![]() |
![]() |
|