![]() |
Yüreğime Kar Yağıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüreğime Kar YağıyorDışarıda kar yağıyor Tane tane düşüyor bembeyaz kar taneleri Havanın soğuğuna inat Bacalardan dumanlar yükseliyor Sıcacık evlerinde küçücük yavrular Annelerinin koynunda uyuyor Dışarıda kar yağıyor Evimin penceresinden seyrediyorum Düşen masum kar tanelerini Sokağın köşesinde titreyen bir çocuk Gözümde canlanıyor Yüreğime kar yağıyor ![]() ![]() ![]() Üşüyor yürekler yağan her kar tanesinde Buz kesiliyor bedenler Gidecek evi olmayan kimsesiz çocuklar Bir köprü altında korkuyla seyre dalıyor Yağan her kar tanesinde bedenleri biraz daha uyuşuyor Ve dışarıda kar yağıyor Bir küçük yürek feryat ediyor gecenin ayazında Ne arayanı var ne de merak edeni Anne şefkatine sevgiye hasret Yapayalnız bir küçük yürek üşüyor Dışarıda kar yağıyor ![]() ![]() ![]() Çıplak ayakları uyuşuyor önce, sonra bedeni Düşler görüyor, belki annesini Belki de hiç sahip olamadığı bisikleti Sıcacık bir yuvanın düşünde ölüme yürüyor Bir küçük yürek üşüyor ve kar yağıyor ![]() ![]() Oysa çocukken ne çok severdim karın yağışını Kar topu oynamayı Oynarken ellerimiz ve ayaklarımız donar uyuşurdu Koşardık sıcacık evimizde sobanın başına Üşüyen ellerimiz ısınırdı önce Sonrasında yüreklerimiz ![]() ![]() Oysa şimdilerde pek sevmiyorum karı Üşüyen uyuşan bedenler geliyor aklıma Çaresizce seyrediyorum karın yağışını Yüreğim acıyor küçücük üşüyen bedenler için Ve bugün yine dışarıda kar yağıyor Biliyorum bilinmez bir yerlerde Onlarca küçücük yürekler üşüyor ![]() ![]() Sevgi dolu bir sıcak yuvanın düşünde Belki de yavaşça ölüme yürüyor ![]() ![]() Yüreğime kar yağıyor ![]() ![]() ![]() Filiz TURAN |
![]() |
![]() |
|