![]() |
::::::Alabildiğine Hayat / Alabildiğine Sen::::::::: |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ::::::Alabildiğine Hayat / Alabildiğine Sen:::::::::“ Zaman aleyhimize olsa da Bilmediğimiz bir köyün Şiir yüzlü çocuklarına Kutu kutu çikolota dağıtmaya geç kalmadık sevgili “ Dündü ![]() Dün ![]() Sen yorgunluğunu yorarken yarı uyku halinde Ben kaya gibi sert acılarının kenarlıklarına Harf harf kendimi ilmekledim ![]() Tek bir motifini es geçmeden ![]() Geçmişinden tanıdık, Düşlerine yabancı bir kapıya vururken ayak ucunu Ben topuklu ayakkabılarının sesine sakladım İçimin tahta arabasıyla avutulan çocukluğunu ![]() Ve adını teşhir etmediğin bir sokakta Kalabalık bedenini yüreğinin tenhalığına zorlarken Ben gözlerine binlerce şiirler bağışlıyordum Sana hayat dediğim rüzgarlı tepesinde ![]() Yıldız yıldız akarken gecenin karanlığına Ben sesinin refakatliğine soyundum ![]() Üryanlığımı yüreğimle kapadım ![]() Günahı boynuma Senli acıların katline boyandım ![]() Seni özlemekten hiçbir zaman feragat etmedim ![]() Etmedim de hep seni içime akıttım ![]() Damarlarımdan taşırdım ![]() Hangi hücremde devşirme bir yeniçeri ayaklansa Hayat diye senin yüzünü sürdüm ![]() Ben sana hayat dedikçe büyüdüm ![]() Büyütükçe seni içimde büyüttüm ![]() Koca bir şehirde Adından başka her yere yabancıyım ![]() Kalabalıklar üzerime yürüse Senli yüreğimi sürerim ölümün üzerine ![]() Tenimden bir teni koynuna bağışlayıp Yeşil reçeteli ilaç küpürlerin içine saklarım kendimi ![]() Koca gövdemi ince yüreğine indirgeyip El yazması bir mektubun içinden Sana koşarım ben ![]() Geceydi ![]() ![]() Biraz da sendi ![]() İki yanı dağlarla örülü yüreğinin ortasına Bir şiir kurdum kafiyelerden ayıklanmış ![]() Saçlarının gökyüzüne en yakın yerine Bir salıncak kurdum serbest şiirlerimin senli sesinden ![]() Hayatının senli tenhalığına Adımın harflerinden bir kalabalık bıraktım ![]() Acının en katıksız yerinde beni sancılarına bağışla diye ![]() Biraz ben''dim Ama hep sen''dim ![]() Hep senin''dim sevgili ![]() Yolların uzaklığına bakıp bakıp Yorma kendini ![]() Beni bensiz bir uzakta içine çekerken Sen gözlerimin ufkuna vur gözlerini ![]() Yüreğinin yeşil bahçelerinden esinlendiğim Bir ayçiceği tarlasına döndür yüzünün aydınlığını ![]() Parmak uçlarınından sarkıt gövdenin rengarenk balonlarını ![]() Bir Cumartesi günü Bir kargo paketine sığdırılmış mavi bilyelerimi Eteklerinden sal yüreğimin senli bahçelerine ![]() Bendeki “ adın” alabildiğine “ hayat”, Bendeki” hayat “ alabildiğine “ sen” olmuşken Sana kavuşmam bir ölüm sonrası gelsin sevgili ![]() Sustuğumuz harf miktarı konuşurken sevdayı, Yaşadığımız hayat kadar Gözlerine sakla beni sevgili ![]() |
![]() |
![]() |
|