![]() |
Kelimelerin Tutsak;Ardın Sıra... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kelimelerin Tutsak;Ardın Sıra...Hani demiştim; "En ufak bir kıvılcımda,yangın koparmalar niyedir bilmem ![]() ama her defasında beni itina ile astın, aynen şimdi olduğu gibi ![]() gerekçende sağlam nasıl olsa, bu adam hayallerinin katili! ![]() ![]() ![]() Eyvallah gülüm, yine as bizi ![]() ![]() ![]() ![]() "ve aynen şöyle demiştin sende; "ipi boynuna geçirttirende sensin!" eklemiştin sonra; "keşke senin yapmadıklarını yapma imkanım olsaydıda yapılabileceğini sana gösterseydim ![]() ![]() ![]() Ne diyeyim ki gün yüzlüm, en çok sen bilirsin halbuki, benim kendimi hırpalamalarımı ![]() ![]() ![]() en byük şahit sensin yangınıma, olurlarıma ve olmamazlığıma varolanlara veyahut imkansızlığıma, zorlamalarıma, boşa çıkanlarıma ![]() ![]() ![]() listeyi uzatmaya gerek yok, fazla söze hacette yok! içime dokundu sadece bu denli çabuk ölmek yine ![]() ![]() ![]() ve daha da kötüsü beni her astığında benden daha çok can çekişmene! ![]() ![]() bir anlatabilseydim bir anlayabilseydin bir adam olabilseydimde adam akıllı söyleyebilseydim ![]() ![]() ![]() ettiğim buldum, gömdüğüme mezardaş oldum! aynı sızılardan yanmak zaten en kötüsü ![]() ![]() ![]() sanki bunca yol yorgunluguna ragmen bir adım gidememişlik gibi dönüp dönüp aynı yere gelmek gibi, dunya yuvarlak be canımın içi, sanırım biz unuttuk bu gerçeği! ![]() ![]() ![]() birazda kuzeye gitmeli sanırım artık yada güneydoğuya dogru yol tutmalı ne bileyim ne yapmalı ne etmeli ama aynı yerde aynı sızılara denk gelmemeli! ![]() ![]() Sızımsın ![]() içime sızan sancısın, ezgime mızrap, canıma canan ![]() ![]() ![]() daha da üzmemeli artık kendimizi, bilirsin senden yana gelir bana yürek yangını, gerisi vesaire, gerisi hayat artığı! ![]() ![]() ![]() fazla söze hacette yok, fazla olan sözün içine tüküreyim! ![]() ![]() hani ne diyordu şarkı; "Aşk halinde geçsin bu fani ömrüm, hülyalı bir sarhoş kadar bulutlu ![]() ben ben miyim değil mi suali olmasın kendi sokakalarında kıblesiz yolcu ![]() ![]() ![]() seni yitirirsem, divaneye düşerim sokaklarımda, ben de yiterim benden,kaybederim yönümü, sarhoşluğumda biter,senli hülyalarımda, dedim ya; sevdamsın, ezgime mızrap, sazıma türkü, varımsın yoğumsun, imanımsın, kıblemsin, daha ne diyeyim a canım, "Sen-benim-ibadetimsin! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|