Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birlikte, google, ile, izleyecek, sudanı

Google İle Birlikte Sudan'ı İzleyecek

Eski 08-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Google İle Birlikte Sudan'ı İzleyecek

Clooney'den Sudan'da 'soykırıma karşı paparazzi' projesi

ABD'li sinema oyuncusu George Clooney, Birleşmiş Milletler, Harvard Üniversitesi ve Google'la birlikte, Sudan'da 9 Ocak'ta yapılacak tarihi referandum öncesinde, ülkedeki muhtemel insan hakları ihlallerini uydular aracılığıyla gözetlemeyi sağlayacak bir projeyi hayata geçiriyor
Time dergisine yer alan makalesinde ünlü aktör, bugün başlatılacak Uydu Gözlem Projesi sayesinde, yakılan köyler ya da kitle halinde kaçan insanlar gibi her türlü şiddet işaretinin gözlemleneceğini belirtti
Verilerin, BM ve Harvard Üniversitesi tarafından toplanacağını ve analiz edileceğini söyleyen Clooney, Google ile diğer bir internet şirketi olan Trellon'un da bu bilgileri kamuoyuna duyurmak için bir site kuracağını dile getirdi
George Clooney, "soykırıma karşı paparazzi" olarak tanımladığı projeyle, "Soykırım ve diğer savaş suçlarının olası sorumlularının, dünyanın onları izlediğini bilmelerini istiyoruz" dedi
Sudan'ın güneyinin geleceğini belirleyecek referandum 9 Ocak'ta yapılacak Ülkenin petrol zengini güney bölgesinin bağımsızlık yönünde karar vermesinin beklendiği referandum öncesinde şiddet olaylarının arttığı belirtiliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com