![]() |
Sıcağa Maruz Kalma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcağa Maruz KalmaSICAĞA MARUZ KALMA Hava sıcaklığı vücudumuz tarafından atmosferik şartlara bağlı olarak algılanır ![]() ![]() ![]() Tüm resmi görmek için tıklayın ![]() Normal vücut 36-37 C’ dir ![]() ![]() ![]() a- Sıcak krampları b- Sıcak bitkinliği c- Sıcak çarpması SICAK KRAMPLARI Uzun süre yüksek ısıya maruz kalanlarda görülen ağrılı kas kasılmaları ile belirgin durumdur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlkyardım: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sıcağa Maruz Kalma |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcağa Maruz KalmaSICAK BİTKİNLİĞİ Sıcak yorgunluğu ya da sıcak baygınlığı da denen sıcak bitkinliği sıcağın neden olduğu en sık görülen hastalıktır ![]() ![]() Risk faktörleri: 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sıcağa Maruz Kalma |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcağa Maruz KalmaBelirtiler: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() İlkyardım: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() SICAK ÇARPMASI Sıcağa maruz kalmanın yol açtığı çok az görülen ama en ciddi hastalıktır ![]() ![]() ![]() Risk faktörleri: 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sıcağa Maruz Kalma |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcağa Maruz KalmaBelirtiler: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() İlkyardım: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KAZAZEDEYİ ASLA ANİ VE ÇOK SOĞUK SUYLA ( BUZLU SU BANYOSU GİBİ ) SOĞUTMAYIN ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() Korunma: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() Sıcak çarpması nedeni ile ölen kişilerin beyin hücrelerinde hasarlar görülmüştür ![]() ![]() Sıcak çarpmasında; vücut ısısının artması ile derialtı damarları genişler, derin dokulardan deriye kan akımı olur ve kan burada göllenir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|