Patatesli Bisküvi Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Bisküvi Tarifi4 adet patates 1 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 3 kaşık tereyağı 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri tuz kırmızıbiber Kabukları bıçakla soyularak yıkanıp temizlenmiş patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanır Sonra suyu süzülür Çok hafif ateşte çatalla iyice ezilerek püre haline getirilir Sonra ateşten indirilerek bir kâseye aktarılıp soğutulur Kırmızı biber tuz ve yumurtalar da konarak iyice yoğrulur karıştırılır Böylece biberli hale gelen patatese rendelenmiş kaşar peyniri ile yağ da ilâve edilir Yoğrulup hamur haline getirilir Hepsi bir hamur sıkma torbasına konur Kuru bir fırın tepsisine 25 kuruş büyüklüğünde ya da uzun dikdörtgen parçalar halinde aralıklı olarak sıkılır Orta ateşli fırına koyulur 25 dakika kadar bırakılır Üstleri kızardıktan sonra fırından alınır Alıntı |
|