![]() |
Kalp Kurabiye Tarifi (Resimli) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalp Kurabiye Tarifi (Resimli)![]() Hamuru için ![]() 2 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri Yarım paket margarin 1 yemek kaşığı nişasta Yarım çay bardağı süt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Yeteri kadar un Üzeri için ![]() 1 paket beyaz çikolata 1 paket kakaolu çikolata Çilek marmelatı Hazırlanışı ![]() Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın ![]() Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() Hamuru 2-3 cm kalınlığında açın ![]() Kalp şeklinde kurabiye kalıplarıyla hamurdan parçalar çıkarın ![]() Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip kurabiyeleri aralıklı olarak dizin ![]() Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin ![]() Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınması için kenarda bekletin ![]() Beyaz ve kakaolu çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin ![]() Her bir kurabiyeyi eritilmiş çikolatalara batırın ![]() Düz bir servis tabağına dizip donması için bekletin ![]() Üzerlerine çilek marmelatı damlatın ![]() Afiyet olsun ![]() Kaynak: kadin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|