![]() |
Ev Yapımı Çokomel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı ÇokomelEv Yapımı Çokomel ![]() *yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık *yarım paket kabartmatozu *yarım paket vanilya çilekli marshmallow için; *1 poşet çilekli krem şanti *yarım çay bardağı süt *1 yemek kaşığı toz jelatin *yarım çay bardağı sıcak su *2 yemek kaşığı çilek reçeli üzeri için; *2 paket dr ![]() ![]() ![]() *kesilen yuvarlaklar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek 200 c de ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() *marshmallowu hazırlamak için önce yarım çay bardağı kaynamış suda jelatini eritip soğutunuz ![]() *derin bir kasede yarım çay bardağı sütle krem şantiyi hazırlayınız ![]() *2 yemek kaşığı reçeli rondodan geçiriniz ve jelatin ![]() ![]() *pasta şırıngasının yuvarlak delikli başlığıyla ![]() ![]() ![]() *kurabiyeler ve mashmallow bitene kadar işlemi tekrarlayınız ve buzdolabında donuncaya kadar -yaklaşık yarım saat- bekletiniz ![]() *paketin arkasında reçeteye uygun olarak glazür çikolatayı kullanıma hazır hale getiriniz ve marshmallowun üzerini kapatacak şekilde kurabiyelerin üzerine sıkınız ![]() ![]() ![]() ![]() *buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|