Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, bölgesinin, genel, nelerdir, özellikleri

İç Anadolu Bölgesinin Genel Özellikleri Nelerdir?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1-Anadolu’nun tam ortasında yer alan ikinci büyük bölgemizdir
2- Yüksek plato ve ovalar genişyer kaplar Bu nedenle ulaşım oldukça kolaydır Platoları
Cihanbeyli Bozok Obruk Haymana… Ovaları Konya Ereğli ovası
3- Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü buradadır Akşehir Eber Tuzla Seyfe ve
Çavuşsuyu buradadır
4- Bölgede kara iklimi görülür Etrafının dağlarla çevrili olmasıdeniz etkisinin bölgeye
sokulmasınıengellemiştir En çok yağışilkbaharda görülür
5- Bitki örtüsü bozkırdır Akarsu boylarında ağaçlıklara rastlanır
6- Az nüfuslu bir bölgedir Nüfus daha çok kenar kesimlerindeki yağışalan dağeteklerinde ve
kuzeyde toplanmıştır Türkiye’nin başkenti ve ikinci büyük kenti olan Ankara buradadır
7- Ekonomisi tarıma dayanır Türkiye’nin tahıl ambarıdır (Arpa buğday) İklimi yarıkurak olduğu
için Nadas usulü kullanılır (Nadas: Arazinin her yıl ekilmeyip bazıyıllarda dinlendirilmeye
ayrılmasıdır) Buğday en çok Konya’da pirinç ise Ankara’da yetişir
8- Küçükbaşhayvancılık yaygındır En çok koyun ve tiftik keçisi yetiştirilir
9- KromEskişehir-Seyitgazi
Bor–Eskişehir
Linyit-Ankara
KayatuzuÇankırı
LületaşıEskişehir
Civa-Niğde
10- Endüstri son yıllarda gelişme göstermiştir Kırıkkale’de Orta Anadolu Rafinerisi ve Savunma
Sanayi kurulmuşturKızılırmak ve Sakarya üzerinde hidroelektrik santralleri vardır
11- Tarım alanında katkısıbüyüktür Özellikle Buğday üretiminde birinci sıradadır İhraç
ürünlerinde Tiftik keçisi önemlidir Ulaşım ticaret bankacılık ve endüstri alanında önemli
gelişmeler sağlanmıştır Nevşehir Ürgüp Göreme Konya önemli turizm merkezleridir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com