Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitki, iklimi, türkiye’nin, örtüsü

Türkiye’Nin İklimi Ve Bitki Örtüsü Nedir?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkiye’Nin İklimi Ve Bitki Örtüsü Nedir?

Türkiye’nin İklimi ve Bitki Örtüsü Nedir?

İKLİMİ:
Üç iklim görülür
1-Karadeniz İklimi:Yazlar serin kışlar ılık ve her mevsim yağışlıgeçer Karadeniz kıyısıboyunca
DersimizCom “Kaliteli ve Seçkin Eğitime Kaynak”
etkilidir Doğu Karadeniz bölümü yurdumuzun en çok yağışalan bölümüdür
2-Karasal İklim: Yazlar sıcak kışlar soğuk ve kar yağışlıdır Yaz ve kışmevsimleri arasındaki
sıcaklık farkıfazladır Yurdumuzun dağlarla çevrili deniz etkisini alamayan alanlarda görülür En fazla
yağışilk bahar mevsiminde düşer İç Anadolu Doğu Anadolu Trakya’nın iç kısımlarıve Güney doğu
Anadolu da görülür
3-Akdeniz İklimi: Yazlar sıcak ve kurak kışlar ılık ve yağışlıgeçer Don olaylarıve kar yağışları
ender görülür
Akdeniz ve Ege bölgelerinin kıyıkesimlerinde görülür Ayrıca Marmara kıyılarında görülen bu iklim
tipi bu alanda daha serttir
BİTKİÖRTÜSÜ:
Orman: Karadeniz ikliminin bitki örtüsüdür Bol yağışister
Bozkır(Step): Karasal iklimin görüldüğü alanların bitki örtüsüdür Kısa bir süre yeşil kalan daha sonra
kuruyan kısa boylu ot topluluklarıdır Geven ve Yavşan Otu karakteristik bitkileridir
Maki: Akdeniz ikliminin tipinin bitki örtüsüdür Yaz kışyeşil kalan kısa boylu ağaç ve çalılıklardan
oluşur Defne Mersin Zakkum Keçi boynuzu karakteristik bitkileridir Makiler yaz kuraklığına karşı
da dayanıklıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com