Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölgesinin, bölümleri, ege, özellikleri

Ege Bölgesinin Bölümleri Ve Özellikleri

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ege Bölgesinin Bölümleri Ve Özellikleri

Ege Bölgesi Bölümleri ve Özellikleri

ASIL EGE (KIYI) BÖLÜMÜNÜN ÖZELLİKLERİ

Çöküntü ovalarının son bulduğu yere kadar devam eder Önemli yerleşim birimleri; İzmir Manisa Denizli Aydın ve Muğla’dır

Akdeniz iklimi görülür

Verimli tarım alanları geniş alan kaplarTicari tarım ürün çeşidi fazladır

Sanayi ve ticaret gelişmiştir Ticaretin gelişmesinde her yıl İzmir’de düzenlenen uluslar arası fuarın da etkisi vardır

Türkiye’nin en büyük ihracat limanı olan İzmir Limanı bu bölümdedir İzmir limanının gelişmesinde; hinterlandının geniş olması(iç kesimlerle bağlantısının iyi olması) ve çevresindeki tarım alanlarında ticari tarım ürünlerinin yetişmesi etkili olmuştur

Nüfus yoğunluğu Türkiye ortalamasının üstündedir

ilk demiryolu Aydın-İzmir arasında yapılmıştır Bugün Muğla hariç bütün illerinden demiryolu geçmektedir

Türkiye’nin tek jeotermal enerji santralı Denizli–Sarayköy’dedir

İlk dokuma fabrikamız Aydın-Nazilli’de açılmıştır

Türkiye ekonomisine daha çok tarım sanayi ve turizm yönüyle katkı sağlar

İÇBATI ANADOLU BÖLÜMÜNÜN ÖZELLİKLERİ

Afyon Uşak ve Kütahya’yı içine alan bölümdür

* Karasal iklim etkilidir Tarım ürün çeşidi azdır Başlıca tarım ürünleri buğday arpa şpancarı ve haşhaştır
* Sanayi gelişmemiştir
* Nüfus seyrektir
* Ekonomimize katkısı daha çok tarım ve hayvancılıktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com