Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölgesinin, genel, marmara, nelerdir, özellikleri

Marmara Bölgesinin Genel Özellikleri Nelerdir?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1- İkinci küçük bölgemizdir Bozcaada ve Gökçeada bu bölgemiz sınırlarıiçindedir
2- Yükseltisi en az olan bölgemizdir
3- Adaları: Bozcaada Gökçeada Heybeliada Burgaz İmralı Büyükada ve Avşa
4- Yarımadaları: Gelibolu Biga Kapıdağ Kocaeli ve Çatalca
5- Körfezleri: İzmit Gemlik Bandırma ve Erdek
6- Marmara çevresinde Akdeniz iklimi görülür Ancak yazlar sıcak ve kurak değildir Kışmevsimi
daha soğuktur Zeytinlikler bağlar ve bahçeler genişyer tutar Karadeniz kıyılarında
Karadeniz iklimi görülür Trakya’nın iç kesimlerinde ise Kara iklimi görülür Karadeniz ikliminin
görüldü yerlerde orman kara ikliminin görüldüğü yerlerde ise bozkır görülür
7- Türkiye’nin en yoğun nüfuslu bölgesidir Yer şekilleri ulaşım imkanlarıve iklimin
uygunluğu nedeniyle yerleşme uygundur Nüfus kentlerde toplanmıştır En çok göç alan
bölgemizdir
8- Türkiye’nin endüstri ticaret ulaştırma ve kültür etkinlikleri bakımından en gelişmiş
bölgesidir
9- Endüstri bakımından en ön sıradadır İstanbul ticaret ve ulaştırma bakımından dünyaya açılan
kapısıdır Türkiye’nin endüstri ürünlerinin yarısıburada üretilir İstanbul ve Bursa en önemli
turizm merkezleridir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com