|
|
Konu Araçları |
çorbası, pancar, sebzeli, tarifisebzeli, yapılışı |
Sebzeli Pancar Çorbası Tarifi-Sebzeli Pancar Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Pancar Çorbası Tarifi-Sebzeli Pancar Çorbası YapılışıSebzeli Pancar Çorbası Tarifi-Sebzeli Pancar Çorbası Yapılışı Malzemeler: 3 pırasa 2 havuç 4 pancar 2 soğan 2 patates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt Bir tutam muskat Tuz karabiber Hazırlanışı: * Pırasa havuç pancar soğan ve patatesleri soyun Havuç pancar ve patatesleri küp küp doğrayın Soğan ve pırasaları kıyın Sebzeleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin Yumuşayıncaya kadar pişirin Suyuyla birlikte blenderden geçirin * Zeytinyağını tencerede ısıtıp unu ekleyin ve kavurun Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin Tuz karabiber ve muskatı ekleyip 5 dakika pişirin Sebzeli karışımı ekleyin 1-2 taşım kaynatıp tencereyi ocaktan indirin Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine karabiber serpiştirin Sıcak olarak servis yapın PANCAR Ülkemizde yalnızca Adana ve Çanakkale'de yetiştirilen pancar az kalorili bir sebze Salata ve turşusunun yanı sıra çorbalara da eklenebilir Dayanıklı bir sebze olduğu için buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz |
|