Miso Çorbası Tarifi-Miso Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Miso Çorbası Tarifi-Miso Çorbası YapılışıMiso Çorbası Nasıl Yapılır?-Miso Çorbası Tarifi-Miso Çorbası Yapılışı Yarım litre su orta havuç 2şer santim uzunluğunda kalem kalınlığında kesilmiş orta soğan yarım halkalar halinde doğranmış Yarım patlıcan eski liralar inceliğinde kesilmiş yarım halkalar halinde 140 gram miso adam başı 10 gram 12/3 paket tofu çay kaşığı katsuo daşi ya da arzuya göre bir veya yarım çiroz balığı kurusu Yapılışı Yarım litre kaynamakta olan suya havuçları atın Bunları kapalı olarak iki dakika pişirdikten sonra soğan ve bir iki dakika sonra da patlıcan dilimleri katın Hepsine ayrı bir pişirme süresi tanımış olursunuz böylece 1-2 dakika sonra çorba kepçesinde çatalla erittiğiniz miso ile kurutulmuş katsuo daşi ilave ediniz (Katsuo daşi istenirse daha önce katılabilir Bu tadının ne kadarının sebzelere nüfuz etmesini istemenize bağlıdır) Misodan sonra ise çorba kesinlikle kaynatılmamalıdır Ateşi iyice kısın ve son olarak kesme şekerden daha küçük olarak kestiği tofu küplerini ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp bir iki dakika çorbanın demlenip kendine gelmesini bekleyin Çorbanız servise hazırdır |
|