![]() |
Pum Pum Çorbası Tarifi-Pum Pum Çorbası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pum Pum Çorbası Tarifi-Pum Pum Çorbası YapılışıPum Pum Çorbası Tarifi-Pum Pum Çorbası Yapılışı Bartın ilimize ait bir yemek olan Pum Pum çorbası ismiyle de çok dikkat çekici ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler : 5 kaşık mısır unu 3 su bardağı su + 2 su bardağı süt (eğer et veya tavuk suyunuz varsa su yerine mutlaka onu kullanın) 2-3 kaşık sıvıyağ 2 yemek kaşığı kıyma veya ince ince kesilmiş pastırma veya sucuk Yeterince tuz & karabiber İki dilim ekmek Hazırlanışı: 1) Tencerenin içine su + süt karışımı ve mısır ununu koyup iyice karıştıralım ![]() 2)Tencereyi ateşe alıp yine karıştırmaya devam ederek kaynatalım ![]() ![]() 3) Çorba kaynarken ayrı bir tavada kıyma (sucuk yada pastırma) ve küp şeklinde doğranmış ekmekleri sıvıyağda kavuralım ![]() 4) Kavrulan ekmekli kıymanın yarısını kaynamakta olan çorbaya ilave edelim ![]() ![]() 5) Servis yaparken kaselerin üzerine bir kaşık kavurduğumuz ekmekli kıymalı karışımdan koyup öyle servis edelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|