|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bademli, çorbası, patlıcan, tarifibademli, yapılışı |
Bademli Patlıcan Çorbası Tarifi-Bademli Patlıcan Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Patlıcan Çorbası Tarifi-Bademli Patlıcan Çorbası YapılışıBademli Patlıcan Çorbası Tarifi-Bademli Patlıcan Çorbası Yapılışı malzemeler 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 adet orta boy patlıcan 125 gram margarin 1 5 su bardağı un7 5 su bardağı et suyu1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem içi ½ limonun suyu tuz Yapılışı Patlıcanları tamamen soyup ortasından yarın ve bir tencereye koyun içine limon suyu tuz patlıcanları kapatacak kadar su koyup 10 dakika pişirin![]() Bir tencerenin içine margarini unu koyup çırpma teli ile ağır ağır karıştırarak un renk değiştirinceye kadar pişirin![]() Pişen patlıcanları unun içine koyup 1 dakika karıştırın ve et suyunu koyup kaynamaya bırakın Patlıcanlar püre gibi olsun Tel süzgeçten süzdürüp tadını kontrol edin Bademleri ayçiçeği yağında kızartıp çorbanın üzerine koyarak servis yapın
|
|
|
|