|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bamyası, çiçek, çorbası, tarifiçiçek, yapılışıresimli |
Çiçek Bamyası Çorbası Tarifi-Çiçek Bamyası Çorbası Yapılışı(Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiçek Bamyası Çorbası Tarifi-Çiçek Bamyası Çorbası Yapılışı(Resimli)Çiçek Bamyası Çorbası Tarifi-Çiçek Bamyası Çorbası Yapılışı Malzeme 7 5 su bardağı et suyu250 gr bamya (Taze çiçek bamya ayıklanmış)2 çorba kaşığı Un 1 adet yumurta 2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış) 1 adet limonun suyu 1 adet havuç (Küçük kare doğranmış) ½ çay bardağı sirke 100 gr Margarin1 adet soğan (İnce kıyılmış) Hazırlanışı • Tencerenin içinde yağı kızdırın ve soğanı kavurun • Bamyayı ilave edip 1 dakika kadar daha karıştırın • Havucu ve domatesi ilave edin • Hepsi biraz yumuşadıktan sonra üzerine et suyunu sirkeyi ve tuzu koyun ve kaynatın • Üzerine gelen köpüğü kevgirle alıp 15 dakika ağır ateşte pişirin • Ayrıca çukur bir kap içerisinde unu limon suyunu ve yumurtayı bir bardak su ile karıştırın 2 bardak kadar da çorbanın suyundan ekleyin • Hazırladığınız bu karışımı çorbanın üzerine süzdürün • Lezzetini kontrol edip servis yapın ![]() |
|
|
|