Tatar Çorbası Tarifi-Tatar Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatar Çorbası Tarifi-Tatar Çorbası Yapılışı[QUOTE]Tatar Çorbası Tarifi-Tatar Çorbası Yapılışı Hazırlama süresi : 20dk Servis : 8 kişi MALZEMESİ 200 gr kıyma (yağsız) 1 adet kuru soğan Tuz Karabiber Hamuru için; 1 adet yumurta 5 bardak un Tuz Çorba Sosu İçin 1 bardak haşlanmış nohut 1 yemek kaşığı kuru nane 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 10 bardak su Karabiber Tuz TARİF Hamuru için; unu bir tepsiye koyun Ortasını havuz gibi açıp içine yumurtayı ekleyin Yavaş yavaş su karıştırarak çok sert bir hamur tutun Kenarda bekletin (üstünü kağıt havlu ile kapatabilirsiniz) 1 adet kuru soğanı zar şeklinde doğrayın Üzerine tuz ve karabiber atın Soğanı ovup içine kıymayı karıştırıp kenarda bekletin Çorbanın sosunu yapmak için; büyük bir tencereye yağ koyun Biber ve domates salçasını ekleyin 2 dakika karıştırıp üzerine su ilave edin (et suyu çok daha lezzetli olur) Tuz karabiber ve nane katın Haşlanmış nohutları da atıp 10 dakika kaynatın Hazırladığınık hamurdan avucunuzun büyüklüğünde beze yapın Yaptığınız bezeyi un yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde açın Ufak kareler kesip kıyma koyarak üçgen şeklinde katlayın İki kenarından sıkıştırıp bir tepsiye biriktirin Kaynamakta olan çorbanın içine atıp 10 dakika hep beraber kaynatın Sıcak servis yapın |
|