|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, pazı, tarifişehriyeli, yapılışı, yoğurtlu, şehriyeli |
Şehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası Tarifi-Şehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası Tarifi-Şehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası YapılışıŞehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası Tarifi-Şehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası Yapılışı Malzemeler 5 su bardağı et suyu veya su 2 çorba kaşığı şehriye 1 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı un 1 adet yumurta 8-10 adet pazı yaprağı 1 çorba kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 3 diş sarmısak Hazırlanışı Ön hazırlık olarak tencerede 2 su bardağı et suyu veya suyu kaynatıp 2 çorba kaşığı şehriyeyi haşlayın Tencereyi ocaktan alıp bekletin Ayrı bir kapta yarım çay bardağı unu ve yumurtayı çırpın Karışıma 1 su bardağı yoğurdu ilave edin Karışrıtırn Üzerine kalan 3 bardak et suyunu veya suyu ilave edip iyice karıştırın Bu karışımı şehriyeli tencereye alın Üzerine incecik doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarmısakları ilave edip ocağa koyun Sürekli karıştırn üzeri göz göz olana dek ağır ateşte pişirin Tuzunu ateşten almadan 1 dk önce koyun Ateşten aldıktan sonra 1 çorba kaşığı tereyağını eritip toz biberide ekleyin Yağı sonra çorbanın üzerine gezdirin
|
|
|
|