![]() |
Malatya Usulü Tarhana Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Malatya Usulü Tarhana Çorbası TarifiMalatya Usulü Tarhana Çorbası Tarifi Malatya Usulü Tarhana Çorbası Tarifi Resimli Malatya Usulü Tarhana Çorbası Malatya Usulü Tarhana Çorbası ![]() Malzemeler 8 adet Malatya tarhanası 5-6 adet ıspanak yaprağı Yarım kahve fincanı kara nohut 1 su bardağı yoğurt Tereyağı Nane Kırmızı biber Tuz Hazırlanışı Bir gece öncesinden tarhanayı çorba yapacağınız tencereye koyun ve 4 bardak iyi su ile ıslatın ![]() ![]() Aynı şekilde bir gece öncesinden küçük bir tencereye kara nohutların üzerini geçecek kadar su koyun ![]() Ertesi gün ikisini de sularını değiştirmeden ateşe koyun ![]() ![]() ![]() Ispanakları ince ince doğrayıp tarhanaya ekleyin ![]() ![]() Bir kasede bir bardak yoğurdu bir bardak ılık su ile iyice karıştırın ![]() ![]() Yoğurdu tarhanaya ekleyin ![]() ![]() Yoğurdun kesilmemesi için tuzu tarhana ve yoğurt birbiriyle özleştikten sonra ekleyin ![]() Ayrı bir tavada sıvı yağda (aslında tereyağı koyarlar ama ben sıvı yağ tercih ediyorum) nane ve kırmızı biberi kokusu çıkana kadar kızdırıp çorbanın üzerine dökün ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|