Karidesli Soslu Enginar Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli Soslu Enginar TarifiKaridesli Soslu Enginar Tarifi Karidesli Soslu Enginar Tarifi Karidesli Soslu Enginar Tarifi Resimli Karidesli Soslu Enginar Nasıl Yapılır Karidesli Soslu Enginar Yapılışı ![]() Karides soslu enginar yapımında kullanılacak malzemeler: 6 adet enginar ![]() 12 adet jumbo karides ![]() 1 tane soğan ![]() 1 tane pırasa ![]() 3 diş sarımsak ![]() Karides soslu enginarın yapılışı: Enginarlar su limon un şeker zeytinyağı ve tuz ile birlikte pişirilerek soğumaya bırakılır Jumbo karideslerin kafaları ayıklanır soğan pırasa ve sarımsak ile beraber zeytinyağında iyice kavrulur Üzerlerini örtecek kadar süt ilave edilir Kapağı yarım kapalı şekilde 45 dakika kısık ateşte pişirilir Kafaların ezilen parçalarının ayrılması için önce mikserden daha sonra ise çok ince bir tel süzgeçten geçirilerek süzülür Böylece turuncu bir sos elde edilir Bu sosa Fransızlar “le bısgue” adını vermişlerdir Roka nane maydanoz dereotunu ince olacak şekilde kıyılır Yeşil limon kabuğu rendelenir Limon suyu susam tuz ve susam yağı eklenir Karidesleri tavada azar azar zeytinyağı kajun baharatı tuz ve beyaz biber ilave edilerek pişirilir Midyeler zeytinyağı ile tavalanır frenk soğanı ilave edilir Enginarların üzerine sıcak midye ve karidesleri koyulur Yanına ise yeşillikleri ve hazırlanmış özel sosu koyulur ve servis yapılır Besin değeri müthiş karides soslu enginarın lezzetine gerçekten doyamayacaksınız…
|
|
|
|