İstiridye Dolması Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İstiridye Dolması Tarifiİstiridye Dolması Tarifi İstiridye Dolması nasıl yapılır resimli İstiridye Dolması Tarifi İstiridye Dolması yapılışı İstiridye Dolması resimli tarif İstiridye Dolması malzemeler 4 adet istiridye 1 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan Tencerenin dibine yerleştirilmek üzere 6 adet yeşil soğanın yaprağı ve 6 adet marul yaprağı Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 yemek kaşığı çam fıstığı kuş üzümü 1 çay kaşığı yenibahar tarçın karabiber toz şeker 1 adet limonun suyu 1 çay kaşığı tuz Yapılışı Zeytinyağından yarım çay bardağı ayırın kalan zeytinyağını tavada kızdırın İlk önce çam fıstığını sonrada soğanı atın ve kavurun Önceden soğuk su ile yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin Hemen ardından yenibahar karabiber şeker tuz ve tarçını ilave ederek karıştırmaya devam edin Beş dakika boyunca orta ateşte kavurun ve içersine bir su bardağı kadar sıcak su katarak dinlenmeye bırakın Maydanoz ve dereotunu kıyın pirinçlerin içine ekleyip karıştırın Bir tencerenin dibine soğan yapraklarını ve marul yapraklarını yerleştirin İstiridyeleri iyice temizleyin Ortasını açtığınız istiridyelere hazırladığınız iç malzemeyi koyun Tencereye içlerini doldurduğunuz midyeleri sıralayın Midyelerin üzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirin Bir buçuk su bardağı su ilave edin Kısık ateşte yarım saat pişirin Pişen istiridyeleri soğuması için bir tepsiye alın O sırada servis tabağınıza yeşilliklerle ile taban hazırlayın Üzerine soğumuş olan istiridyeleri koyun ve servis edin Afiyet olsun |
|