|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| alabalık, tarifi, yahnisi, yapılışı |
Alabalık Yahnisi Tarifi - Alabalık Yahnisi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Yahnisi Tarifi - Alabalık Yahnisi YapılışıAlabalık Yahnisi Tarifi - Alabalık Yahnisi Yapılışı - Alabalık Yahnisi Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 soğan (doğranmış) 1 çorba kaşığı un 50 cl (2 su bardağı) balık suyu1/4 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı toz hardal 350 g kabak (kazınıp her biri boylamasına 2'ye kesildikten sonra yarım parçalar da yaklaşık 4 cm boyunda 5 mm kalınlığında kesilmiş)1 tatlı kaşığı kapari (süzülmüş) 500 g alabalık filetosu 4 çorba kasığı suteresi yaprağı (iri doğranmış) Ayçiçek yağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtacak yağı ısıtın Isınınca soğanları koyup saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin Üstlerine unu serpip iyice karıştırdıktan sonra yaklaşık 3 dakika pişirin Sürekli karıştırarak balık suyu kekik ve hardalı ekleyip ateşi kısın ve tencerenin kapağını yarı yarıya kapatarak karışımı 15 dakika kadar pişirin![]() Kabak parçaları ve kapariyi katıp kabaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirmeyi sürdürün![]() Bu arada alabalık filetolarını soğuksu altında yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra 2 5 cm boyunda parçalar halinde doğrayın Balık parçalarını tenceredeki sebzelerin üstüne döşeyip tencerenin kapağını kapatarak balık parçaları saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin Doğranmış suteresi yapraklarını serpip tencereyi ateşten alarak yahniyi 4 çorba kâsesine bölüştürün ve bekletmeden servis yapın
|
|
|
|