![]() |
Domatesli Fener Balığı__İtalya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli Fener Balığı__İtalyaMALZEMELER 1 kg fener balığı fileto 1 küçük kutu ançuez ½ çorba kaşığı biberiye ½ çorba kaşığı tarhun 3 çorba kaşığı limon suyu 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası (tatlı) 1 kutu soyulmuº domates konservesi 1 çay kaşığı kırmızı pul biber karabiber tuz YAPILIŞ TARİFİ Fener balığını balıkçınıza ayıklatıp fileto çıkartınız ![]() sürünüz ![]() kadar marine ediniz ![]() Ancuez filetolarını 2 santim boyunda kesiniz ![]() Sarmısakları soyduktan sonra eziniz ![]() doğrayınız ![]() kadar soteleyiniz ![]() ediniz ![]() Süzülmüş domates konservesini de tavaya ekleyiniz ![]() çatal yardımıyla ezerek püre haline getiriniz ![]() ![]() ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişiriniz ![]() Fırın kabına hazırlamış olduğunuz sosun yarısını döküp ortasına filetoyu ![]() etrafına da ançuezleri yerleştiriniz ![]() daha önceden 160-180oC’a ısıttığınız fırında 40 dakika fırınlayınız ![]() Balığı tabaklara dağıttıktan sonra ![]() balıkların yanlarına koyup sıcak servis yapınız |
![]() |
![]() |
|