![]() |
Ton Balıklı Sushi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ton Balıklı Sushi TarifiTon Balıklı Sushi Tarifi Resimli ton balıklı sushi tarifi Ton balıklı sushi nasıl yapılır Ton balıklı sushi malzemeleri Gerekli Malzemeler 300 gr ![]() 2 su bardağı yuvarlak pirinç 4 su bardağı su 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Japon soya sosu veya soya sosu Wasabi Hazırlanış Ve Sunuş Şekli Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün ![]() Pirinci süzdükten sonra verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın ![]() Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 4-5 dakika daha pişirin ![]() Daha sonra ateşten çekip yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın ![]() Suyunu süzün ![]() Daha sonra şekeri sirkeyi ve tuzu dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın ![]() Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin ![]() Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün ![]() Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın ![]() Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın ![]() Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıltın ![]() |
![]() |
![]() |
|