Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
füme, somon, tarifi

Somon Füme Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somon Füme Tarifi





Somon Füme Tarifi

Somon Füme Tarifi Resimli
Somon Füme Tarifi
Resimli Somon Füme
Somon Füme Nasıl Yapılır
Somon Füme Yapılışı


Somon Füme Tarifi Resimli
Malzemeler: 1/2 kg kemikleri ayrılmış somon
4 su bardağı şeker
2 su bardağı kaya tuzu
1/2 su bardağı kuru dereotu
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı çiçek yağı

Yapılışı:
tuz şeker ve kuru dereotunu karıştırarak bir kısmı temiz ve derin bir tepsiye serilirKemikleri temizlenmiş olan somon balığı karışımının üstüne konularak görünmeyecek şekilde balık kapatılırTepsinin üstü alimünyum folyo ile kapatıldıktan sonra üzerine ağırlık yapabilecek bir aparat konulduktan sonra 3 gün dolapta bekletilir
Bekletilen balık yıkanır ve bir kaç parçaya ayrılırHer bir parça tekrar sarılarak buzluğa konurDonduktan sonra parçalardan biri alınırDışarda hafif çözülmeye yakın ince ince dilimlenirSıvı yağ karışımında 2 gün bekledikten sonra servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.