Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
palamut, sebzeli, tarifi

Sebzeli Palamut Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Palamut Tarifi





Sebzeli Palamut Tarifi

Sebzeli Palamut Tarifi Resimli
Resimli Sebzeli Palamut Tarifi
Sebzeli Palamut Tarifi
Sebzeli Palamut Tarifi
Sebzeli Palamut Nasıl Yapılır
Sebzeli Palamut Malzemeleri



Malzeme Listesi

1 Adet Palamut (Dilimlenmiş)
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Domates
Yarım Demet Maydanoz
2 Adet Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Adet Limon (Dilimlenmiş)
4 Adet Defne Yaprağı
1 Adet Patates (Arzu edilirse)

Fırında Sebzeli Palamut Nasıl Yapılır?

1 Soğanları önce ikiye bölüp uzunlamasına ince ince doğrayıp doğranmış biberlerle birlikte biraz sıvıyağ ile birlikte hafifçe soteleyin Soğanların ve yemeğin harcı fırında da pişeceği için çok fazla pişirilmesine gerek yoktur

2 Domatesleri yemeklik doğrayarak soğanlara ve biberlere ekleyin Kaynadıktan sonra ocağın altını kaptın karabiber tuz ve kıyılmış maydonozları ilave edin ve karıştırın Yemeğin harcı hazır

3 Eğer yayvan bir tencere kullanıyorsanız ve dilimlenmiş palamutlar tencerenin dibine sığacaksa tencerede sığmayacağını düşünüyor iseniz fırın tepsisinde pişirebilirsiniz

4 Tencerede pişirecekseniz harcı bir kenara aldıktan sonra palamutları alta dizin hazırladığınız harcı palamutların üzerine dağıtarak dökün ve en üste limon dilimlerini sıralayın Kapağı kapatıp yaklaşık 30 dakika pişirip 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz

5 Fırında pişirecekseniz en alta fırın kağıdı sererek palamutları dizip üzerine yemek harcını eşit dağıtarak dökün En üste limon dilimlerini dizin Üzerinin yanmaması için aliminyum folyo ile kapatın 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin daha sonra folyoyu alarak 20 dakika daha pişirin

6 Fırında pişirirseniz pişirme tepsiniz tencereye göre daha büyük olacağı için en alta ince ve yuvarlak olarak doğranmış patates de serebilirsiniz

7 Eğer baharatlı tadlardan hoşlanıyorsanız balıkların üzerine harcı dökmeden önce defne yaprağı da koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.