Tek Porsiyonluk Hamsili Pilav Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tek Porsiyonluk Hamsili Pilav TarifiMalzemeler: 1 kg hamsi 4 adet büyük boy soğan Yarım çay bardağı zeytinyağ Yarım çay bardağı dolmalık fıstık Yarım çay bardağı kuş üzümü 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su Yarım demet dereotu Tuz yenibahar naneYapılışı: Soğanları ince doğrayın Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun Üzerine dolmalık üzüm pirinç ince doğranmış dereotu tuz yenibahar ve naneyi ilave edip karıştırın Son olarak su ilave edip pilavı pişirin Piştikten sonra bir süre demlenmeye bırakın Kılçıkları çıkarılmış hamsileri tek porsiyonluk güveç kaplarına dizin Ortasına demlenen pilavı dökün Pilavın üzerini hamsiyle kapatın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin Sıcak servis yapın![]() Alıntı |
|
|
|