Sardalya Sarması Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sardalya Sarması TarifiSardalya Sarması Tarifi Resimli Sardalya Sarması Tarifi Sardalya Sarması nasıl yapılır Sardalya Sarması yemek tarifi Malzemeler : 1 kilo Sardayla balığı 1 iri beyaz soğan ince kıyılmış 4 sap maydanoz çekirdeksiz yeşil zeytin yarım bayat ekmek içi yarım limon suyu tuz karabiler zeytinyağı Sardalya Sarması Tarifi : Sardalya balıkları kafası koparılarak temizlenir ve kılçıkları çıkartılır Bolca yıkanıp süzülmeye bırakılır Soğan rendelenir ekmek içi ufalanır maydonoz iyice kıyılır ve bunlar yine kıyılmış yeşil zeytin içi ile karıştırılır üzerine limon zeytinyağı (1 kaşık) tuz karabiber serpilir ve yoğurulur Sardalya balıklarının iç kısmına bir miktar bu karışımdan koyularak sardalya başından kuyruğuna doğru yuvarlanarak dolma gibi sarılır Bir cam tepsiye yan olarak dizilir Öylece fırınlanır Üzerleri biraz kızarana kadar tutulur çok cabuk pişer Meze türü gibi soğuk yenir İstenirse sıcak da yenebilir |
|