Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buzdolabındaki, gizli, tehlikeler

Buzdolabındaki Gizli Tehlikeler

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buzdolabındaki Gizli Tehlikeler





Aldığınız sebzeler meyveler ya da yumurta veya peynir bozulmadan ne kadar süre dolapta duruyor Peki bu gıdaların bozulup bozulmadığını nasıl anlayabilirsiniz?



Foxnewscom isimli internet sitesinde yer alan habere göre işte buzdolabınızda sizi bekleyen 7 gizli tehlike:

Meyve ve sebzeler: Meyve ve sebzelerinizi uzun süre dolapta bekletirseniz bir süre sonra sararmaya buruşmaya ve bozulmaya başlayacaktır Bugünlerde aldığınız pahalı meyve ve sebzelerinizi çöpe atmak istemiyorsanız sık sık alışveriş yaparak bunları uzun süre dolapta bekletmeyin Her seferinde en fazla 3-5 günlük sebze ve meyve satın almak para kaybınızı önleyecektir

Küf: Küf miktarına ve hangi yiyeceklerde olduğuna bağlı olarak tehlikeli olabilir Eğer küf yiyeceğin yüzeyinin büyük çoğunluğunu kapladıysa bu gıdayı atabilirsiniz Dolabınızdaki herhangi bir et çeşidinde küf belirtileri varsa hemen çöpe atmalısınız
Ekmekte reçellerde yoğurtta fındıklarda ve önceden pişmiş artan yemeklerinizde küf olup olmadığını kontrol edin Bu yiyecekleri atmanız hastalanmanızdan iyidir

Et: Etiniz buzdolabında güvendeyse son tüketim tarihini kontrol etmelisiniz Etiniz güzel görünmesine kokmasına ve tadının iyi olmasına rağmen tehlikeli olabilir Biftek ya da diğer kırmızı etler paketteki tarihin üzerinde 4 gün geçerse yenmemelidir Donmuş et daha uzun süre dayanır ancak çözdükten sonra asla yeniden dondurmayın Et kayganlaşmışsa rengi ve kokusu tuhafsa hemen çöpe atılmalı

Don yanığı: Et ya da tavuktaki beyaz kuru yerler don yanığının işaretidir Çok uzun süre dondurulan veya paketlemesi tam olarak yapılamayan et ve tavukta bu yanmalar meydana gelebilir Bu ürünler kullanmak güvenlidir ama don yanığından dolayı yanan kısımların tadı ve kokusu güzel değlidir Don yanığı beslenme değerinin düşmesine de neden oluyor Bunu önlemenin en iyi yolu gıdayı dondurmadan önce güzelce paketlemektir

Balık: Taze çiğ balığın raf ömrü buzdolabında çok kısadır Sadece 1-2 gün dolabınızda saklayabilirsiniz Eğer balığınızı satın aldığınız tarihi hatırlamıyorsanız balık buzdolabınızda ağır bir koku yayması bozulduğu anlamına gelir Balığınız balık gibi kokmalı bayıltıcı bir kokusu olmamalı

Yumurta: Marketten çok sayıda yumurta alıp saklayabilirsiniz Çünkü kabuklu taze olan yumurtayı buzdolabınızda 3-5 hafta arasında saklayabilirsiniz

Süt ürünleri: Süt bozulunca en kolay anlaşılan gıda maddesidir Eğer sütünüz ekşi kokuyorsa hemen dökmelisiniz
Krema çiftlik peyniri ve ekşi kremanın ise bozulup bozulmadığını anlamak biraz daha marifet ister Bunlar genellikle üretim tarihinden itibaren yaklaşık 10 gün boyunca taze kalıyor Yoğurt en geç son tüketim tarihi geçtikten birkaç gün içinde tüketilmelidir Ancak bu kadar süre beklerseniz yoğurdun tadı ve besin değerini kaybeder
Peynir ve tereyağı daha uzun süre dayanabiliyor Ancak siz yine de bunları 1 ay içinde tüketin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.