![]() |
Yapilan Diyet Hatalari |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yapilan Diyet HatalariKilo verme çabasıyla ve tamamen iyi niyetle yapılan bazı hatalar sizi çıkmaza sürükleyebiliyor ![]() Baharın gelmesi ile birlikte hava sıcaklıkları da giderek artıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa unutulmamalı ki; diyet yapmak değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1) “Az yersem ![]() Ara öğün atladığınızda kan şekeri dengeniz olumsuz etkilenebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2) “Bazı besinleri hayatımdan çıkarmak zorundayım” Beslenme sosyal bir ihtiyaç olduğu için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3) “Bir haftada 4-5 kilo vermeliyim” Kilo kaybı hızının haftada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4) “Tek tip beslenerek hızla kilo verebilirim” Lahana çorbası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5) “Vücudumdaki su ve kas beni şişman gösteriyor” Vücudumuzun büyük bir bölümünü oluşturan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6) “Karbonhidratlarla proteini ayrımalıyım” Bilimsel anlamda baktığınızda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7) “Diyetimi zayıflama ilacı ile desteklemeliyim” Diyet sırasında kilo verme amacıyla alınan bitkisel veya kimyasal ilaçlar mutlaka uzman doktor kontrolünde kullanılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8) “Bitki çayları faydalı ![]() Bitki çaylarının mucize gibi görülüp sınırsız tüketilmesi oldukça yanlıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 9) “Çok spor yaparsam zayıflarım” Yapılan egzersizin türü ve şiddeti kilo vermeye ve yağ yakmaya uygun planlanmalı ama aşırı olmamalıdır ![]() ![]() ![]() 10) “Zaten diyet gibi besleniyorum” Vücut analizine göre planlanmış farklılıklar gereklidir ![]() • Endokrinolog tarafından değerlendirilen biyokimyasal bulgularınız ![]() • Formülle hesaplanan değil; oksijen tüketiminizle ölçülen ![]() ![]() • Oldukça detaylı vücut analiziniz ![]() • Besin tüketim kaydınız ![]() • Yaşam şekli ve beğenileri göz önüne alınarak ![]() ![]() ![]() • Ayrıca ![]() ![]() • Bilimselliğin ışığında mucize olmadığına inanmak en önemli adımdır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|