Nohutlu Kuru Patlıcan Dolması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Kuru Patlıcan Dolması TarifiMalzemeler: 20 adet kuru patlıcan 1 su bardağı haşlanmış nohut 250 gr dolmalık kıyma 2 adet orta boy soğan 1 çay bardağı pirinç veya dolmalık bulgur 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı tuz & 1 tatlı kaşığı karabiber 4 kaşık sıvıyağ Sosu için : 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kuru nane 5-6 diş ince kıyılmış sarımsak 2-3 kaşık sıvıyağ Hazırlanışı: Kuru patlıcanları yıkayıp ılık suda 30 dakika bekletin Süzüp tekrar yıkayın Küçük bir tencerede suyu kaynatın ve patlıcanları ekleyip 10 dakika haşlayın Süzüp kenarda bekletin![]() Dolma içini hazırlamak için soğanları küp küp doğrayın üzerine yıkanmış pirinci kıymayı domates ve biber salçalarını haşlanmış nohutu nar ekşisini sıvıyağı tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın![]() Patlıcanları yarısına kadar dolma içiyle doldurup tencerede ağızları yukarıya gelecek şekilde yerleştirin Dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın 1 5 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin![]() Küçük bir tavada yağı kızdırıp sarmısakları ekleyin Salça ve kuru naneyide ekleyip güzelce kavurun Dolmaların pişmesine yakın sosu patlıcanların üzerine gezdirin 5 dakika sonrada tencerenin altını kapatın Yanında isterseniz yoğurt ile servis edebilirsiniz Alıntı
|
|
|
|