![]() |
Ayçekirdekli Ekmek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayçekirdekli Ekmek Tarifi![]() Çekirdekli Ekmek Tarifi Malzemeler ![]() 1 paket kuru maya 1 ![]() 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı ay çekirdeği içi Aldığı kadar un Hazırlanışı ![]() Ilık su ![]() ![]() Yoğurma kabına sıvıyağ ![]() ![]() ![]() Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() Hamurun üzerine nemli bez örtüp mayalanması için yarım saat bekletin ![]() Ekmek pişireceğiniz kalıbın içini yağlayın ![]() Hamuru kalıbın içine yerleştirip üzerini suyla hafifçe ıslatın ![]() Ekmeğin üzerine ay çekirdeği serpin ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ![]() Pişen ekmeği fırından çıkarıp oda ısısında hafif ılınmasını sağlayın ![]() Dilimleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|