![]() |
Nohut Mayalı Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nohut Mayalı Ekmek![]() Ekmeği denemeniz için size gerekenler: 1 avuç kuru nohut Mümkünse demir bir havan Büyükçe bir kavanoz Bolca un ![]() 5-6 yaprak defne ve birazcık boş vakitten ibaret ![]() ![]() ![]() 1 ![]() 1 avuç nohutu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra kırık nohutları alttaki resimde gördüğünüz gibi büyükçe bir kavanoza koyun (büyük boy Nescafe kavanozları veya konserve kavanozları olabilir) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kavanozu bir naylon poşete koyup poşetin ağzını bağlayın ![]() ![]() ![]() Püf noktası: Bu işlemi öğleden sonra veya akşama doğru yapmanız zamanlama açısından daha iyi olur ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Ertesi sabah mayanız çok büyük ihtimalle gelmiş olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kavanozun kapağına kadar köpürmesi şart değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Artık hamurunuzu yoğurmaya başlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurma kabınızın üzerini örtüp (yine battaniye kullanmanızı tavsiye ederim) sıcak bir ortamda 2 katı kadar kabarmasını bekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Mayalanan hamurunuza bir miktar tuz serpip yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya devam edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() Pişirmek için kullanacağınız yuvarlak fırın tepsisini zeytinyağı ile bolca yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() Tepsiyi 175 derece önceden ısıtılmış fırına sürün ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alınca bir müddet bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ve muhteşem final:) |
![]() |
![]() |
|