![]() |
Tepside Kıbbeh Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tepside Kıbbeh TarifiTepside Kıbbeh Tarifi Resimli Tepside Kıbbeh tarifi Tepside Kıbbeh nasıl yapılır Malzemeler Kıbbeh için: 1 kg ![]() 2 ![]() 1 büyük baş soğan 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı karabiber 3 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağı soğuk su iç için: 2 baş soğan 1/4 su bardağı samneh (posası alınmış tereyağı) veya sıvıyağ 1/4 su bardağı çam fıstığı 250 gr ![]() 1/2 tatlı kaşığı tarçın karabiber tuz üstü için: 2 çorba kaşığı çam fıstığı 1/2 su bardağı erimiş tereyağı veya sıvıyağ soğuk su ![]() Hazırlanışı Kıbbeh için; bulguru derin bir kaba koyup üzerine soğuk su ekleyin ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın ![]() ![]() ![]() Etin üstündeki yağı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baharatları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İç için; soğanları soyun ve incecik kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hemen hemen 4-5 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir bıçağın ucunu ıslatıp fırın kabının kıyısıyla içindeki Kıbbeh hamurunun arasına sokarak ![]() ![]() ![]() ![]() Yağı küçük bir tencerede kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|