Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kıbbeh, tarifi, tepside

Tepside Kıbbeh Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepside Kıbbeh Tarifi





Tepside Kıbbeh Tarifi

Resimli Tepside Kıbbeh tarifi
Tepside Kıbbeh nasıl yapılır

Malzemeler
Kıbbeh için:


1 kg yağsız kuzu eti (but kısmından)
25 su bardağı bulgur
1 büyük baş soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
3 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı soğuk su

iç için:

2 baş soğan
1/4 su bardağı samneh (posası alınmış tereyağı) veya sıvıyağ
1/4 su bardağı çam fıstığı
250 gr koyun kıyması (kalın çekilmiş)
1/2 tatlı kaşığı tarçın
karabiber
tuz

üstü için:

2 çorba kaşığı çam fıstığı
1/2 su bardağı erimiş tereyağı veya sıvıyağ
soğuk su



Hazırlanışı

Kıbbeh için;

bulguru derin bir kaba koyup üzerine soğuk su ekleyin ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın 10 dakika sonra suyunu süzün ve kaşığın tersi ile iyice bastırarak bulgurlardaki suyun çıkmasını sağlayın Daha sonra bir tepsiye sererek buzdolabının alt bölümüne iyice soğuması için 1-2 saatliğine bırakın

Etin üstündeki yağı ince deriyi ve sinirleri ucu sivri bir bıçakla alın ve küpler halinde kesip buzdolabına 1 saat soğumaya bırakın Daha sonra iyice soğumuş eti bir kıyma makinasından iki kere geçirerek kıyın ve derin bir kaba koyun Soğanı soyup koyu bir sıvı haline gelinceye kadar mikserde çekin ve etin üstüne ekleyin Soğanın içinde küçük parçalar kalmışsa alıp atın

Baharatları karabiberi tuzu ve bulguru ete ilave edip karıştırın Karışımı 6 parçaya bölün Daha sonra her ayırdığınız parçaya bir kaşık soğuk su ilave ederek tek tek mikserden geçirin Hepsini tekrar bir kaba koyarak elinizle iyice homojen bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun ve üzerini kapatarak kullanıncaya kadar buzdolabına kaldırın

İç için;
soğanları soyun ve incecik kıyın Tavada tereyağını eritin ateşi kısın ve soğanları çam fıstıklarıyla birlikte kızgın yağa atarak soğanlar saydamlaşıncaya fıstıklar ise altın rengi alıncaya kadar kavurun Ateşi açıp içine kıymayı ilave edin Biraz karıştırınca kıyma suyunu bırakır Kıyma suyunu çekinceye ve kahverengi bir renk alıncaya kadar kavurun Ateşten alın Tuzu karabiberi ve tarçını ilave ederek karıştırın ve bir kenara bırakın

Hemen hemen 4-5 cm derinliğinde 25x30 cmlik dikdörtgen veya 30 cm çapında yuvarlak toprak bir fırın kabını yağlayın Kabın dibine önce Kıbbeh hamurunun yarısından biraz azını elinizi zaman zaman ıslatarak yayın Üzerine kıymalı içi koyun ve bir kaşıkla yayın Üstüne kalan Kıbbeh hamurunu koyun ve altındaki kıymalı için yanlardan çıkmaması için dikkatlice bastırarak elinizle yayın

Bir bıçağın ucunu ıslatıp fırın kabının kıyısıyla içindeki Kıbbeh hamurunun arasına sokarak kapla içindeki malzemeyi birbirinden biraz ayırmak için çepeçevre gezdirin Kıbbeh'i baklava dilimleri gibi kesip her dilimin ortasına bir çam fıstığı batırın

Yağı küçük bir tencerede kızdırın İçine 2 çorba kaşığı soğuk su koyun ve Kıbbeh'in üzerine kestiğiniz yerlerden alta geçmesini de sağlayarak gezdirin Önceden 160 derecede kızdırdığınız sıcak fırında üstü kahverengi oluncaya kadar 30 dakika pişirin Pişme sırasında 3-4 kere yemeğin üzerine soğuk su serpinPiştikten sonra fırından çıkarın ve daha önce bıçakla kestiğiniz yerlerden tekrar bıçağı geçirin ve yanında bol yeşil salata ve taze ekmekle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.