![]() |
Mantarlı Biftek Tarifi - Mantarlı Biftek Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Biftek Tarifi - Mantarlı Biftek YapılışıMantarlı Biftek Tarifi - Mantarlı Biftek Yapılışı - Mantarlı Biftek Nasıl Yapılır? Malzemeler: # 500 gr ![]() # 1/2 çay bardağı zeytinyağı + 1/2 çay bardağı süt + 1 tatlı kaşığı kimyon + 1 tatlı kaşığı kekik + bol karabiber ve istenen miktarda tuz karıştırılarak hazırlanmış harç # 2 orta boy domates (kabukları soyulup küp küp doğranmış) # 2 adet yeşil biber (halka halka doğranmış) # 1 orta boy kuru soğan (küp kesilmiş) # 4-5 sap taze soğan (ince kıyılmış) # 6-7 adet iri beyaz taze mantar (şeritler halinde kesilmiş) # 2-3 diş sarımsak (ince kıyılmış) # 1 çay bardağı zeytinyağı # 1 yemek kaşığı un # 1/2 su bardağı su # Tuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı: # Öncelikle etleriçok geniş olmayan parçalara ayırıp (kasabınız hazırlamamışsa) fazla yağlarını kesip atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() # Sığ ve geniş bir teflon tencereye etleri harcını süzmeden aktarıp çevirerek kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() # 1 çay bardağı zeytinyağını aynı tencerede kızdırıp unu ekleyin ve karıştırarak birkaç saniye kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|