![]() |
Akike Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akike TarifiAkike Tarifi akike nasıl yapılır akike osmanlı yemek tarifi resimli akike tarifi akike yemeği nasıl yapılır ![]() Malzemeler 1 kilo koyun eti (but tarafından) ![]() 1 kilo yoğurt ![]() 1/2 litre su ![]() 200 gram kuyruk yağı ![]() 1 kaşık tuz ![]() 3 gram tarçın ![]() 3 gram kişniş ![]() 3 gram kimyon ![]() 3 gram karabiber ![]() 3 gram damla sakızı ![]() Yapımı: Dağlıç kuyruğunu makineden geçirip bir toprak çömleğe veya güvece koyup kuvvetli bir ateşe oturtmalı ![]() ![]() Güveçte kıkırdak kalmayınca kuşbaşı iriliğinde parçalara doğranmış etle sıcak suyu katmalı ve ateşin ısısını ortaya almalı ![]() ![]() Et yağla karışıp erimeden yani keşkek haline gelmeden suyu biterse gerektiği kadar sıcak su katılır ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurdu porselen bir kâsede çırparak bulamaç durumuna getirmeli ve yemeğe kaşık kaşık katarak karıştırmalı (Yoğurdun kesilmemesi için ateşin çok hafif olması gereklidir) ![]() Yağ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|