Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
schnitzel, tarifi, usulü, viyana

Viyana Usulü Schnitzel Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Viyana Usulü Schnitzel Tarifi





MALZEMELER
4 Adet (160 gr But) Süt Danası Dilimi
3 Adet Yumurta
1 kg Taze Patates
3 dl Un
3 dl Galeta Unu
2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap Sirkesi
3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Demet Maydanoz
Tuz
Taze Çekilmiş Karabiber
3 lt Ayçiçek Yağı (kızartmak icin)


HAZIRLANIŞI
Dana etini iki streç filmin arasına yerleştirip dikkatlice çok ince dövün Eti önce una bulayın (hafif silkeleyin fazla unu gitsin) sonra hafif çırpılmış yumurtaya batırın ve sonunda galeta ununa her yerini kaplayacak şekilde sıkıca bastırın
Patates salatası için patatesleri haşlayıp soyun büyük küpler halinde doğrayın ve sirke zeytinyağı tuz biber ve kabaca doğranmış maydanoz ile beraber bir kabın içinde karıştırın
Bol miktarda ayçiçek yağını iyice kızana kadar ısıtın Etleri teker teker kızgın yağın içine atın 2 dakika sonra çevirip 1 dakika daha etler altın sarısı olana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.