Nazende Tarifi - Nazende Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nazende Tarifi - Nazende YapılışıNazende Tarifi - Nazende Yapılışı - Nazende Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1kğ lahana yaprağı 1 kg kuşbaşı kuzu eti az yağlı 1su bardağı ceviz tuz karabiberlimon 1/2 demet maydanoz1/2 demet dereotu1/2 demet taze nane sos 15 bardak tahin 2limon suyu 5 diş sarımsak tuz karabiber kırmızı biber Yapılışı: 1Lahana yaprakları tuzlu ve limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanırSonra kalın damarları ayrılır 2et bir bıçakla ince ince kesilir 3 etin içine orta döğülmüş ceviz tüm baharatlar ve ince doğranmış otlar ekleniriyice bıçakla kese kese karıştırılır 4 lahana yapraklarının içine bu iç konularak ince rulolar halinde sarma yapılır 5sarmalar tencereye dizilir tuz eklenerek azsu ve kısık ateşte etler pişesiye kadar pişirilir pişen tencere bir tepsiye ters olarak tapatılır 6tahinezilmiş sarımsaklariki limonun suyubakaratlarla birlikte iyice karıştırılarak sos hazırlanır 7 ters çevrilmiş tencere kaldırılarak sos sarmaların üzerine dökülür üzeri kapatılarak soso çekmesi beklenilir |
|