Dana Böbreği Şarap Soslu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Böbreği Şarap Soslu TarifiMALZEMELER 1 kg Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış ve dilimlenmiş) 1 Soğan (ince doğranmış) 1 Limonun Suyu ve Rendelenmiş Kabuğu 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Su Bardağı Hafif Tatlı Şarap 30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı 250 gr Mantar (temizlenmiş) 125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema Baharat Torbası: 8 Sap Maydanoz 1 Fiske Kekik 1 Defne Yaprağı HAZIRLANIŞI Şarapta pişmiş mantarla hazırlanan şarap soslu dana böbreği patates püresi ve sote taze fasulye ile servis edilir![]() Böbrek dilimlerini ateşe dayanıklı bir cam tencereye koyup üstüne soğan limon kabuğu rendesi tuz ve biberi koyup limon suyunu baharat torbasını ve şarabı ekleyiniz![]() Tencereyi harlı ateşe oturtup ara sıra karıştırarak ısıtınız Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp yemeği 30 dakika pişiriniz![]() Bu arada küçük bir tavada tereyağı eritiniz köpükleri sönüp yağ kızınca mantarları ekleyiniz ve karıştırarak 3-4 dakika kızartınız Sonra tavayı ateşten alınız![]() Böbrekler pişince mantarları tencereye katıp karıştırarak kremayı ekleyiniz Ara sıra karıştırarak 5 dakika daha pişiriniz![]() Tencereyi ateşten alıp baharat torbasını çıkartıp atınız Yemeği içinde piştiği tencereyle servis ediniz
|
|
|
|